Wormen Verbinden; start je eigen initiatief

WH A201 Wormenhotel is een initiatief van Rudy Klaassen, ondernemer op het gebied van Duurzaamheidseducatie en participatie in Amsterdam. Het wormenhotel was een onderdeel van het Park om de Hoek initiatief, maar dat initiatief heeft nog meer draagvlak nodig. Het wormenhotel moet de verbindende schakel worden naar een meer natuurvriendelijke omgeving waar we ook ons voedsel kunnen gaan verbouwen.

groener bij-vriendelijker en eetbaarder
Om klein te beginnen met een wormenhotel hopen we in de toekomst toch ons openbare ruimte groener bij-vriendelijker en eetbaarder te kunnen maken. De mestproductie van de wormen is inmiddels begonnen en de wormenthee wordt ook enthousiast afgenomen!

 

Wat eet ik?
Sinds het wormenhotel bij ons in de buurt staat heb we ook nieuwe buren leren kennen. We hebben een betrokken compostdonoren-groep die enthousiast van start is gegaan op 7 november.  Een week eerder stonden we al in de startblokken op de plek waar het wormenhotel zou komen te staan. Het wormenhotel was er nog niet, want de bouw had vertraging opgelopen.  Door de informatieve strekking en het spel: “wat eet ik” hebben we ons prima vermaakt en is uiteindelijk ons wormenhotel twee weken later geopend. Het is heel fijn dat wij als bewoners van het KNSM-Eiland ons GFT niet meer bij het restvuil plaatsen, maar er wormencompost van kunnen maken. Samen met Amsterdammers maken we er wat van! 

Wormen-safari
Iedereen heeft eten meegenomen voor de wormen als welkom en we zien ons wormenhotel ook echt als een attractie van het eiland en is het een bestemming geworden. Een wormen hotel verbind mensen en buurten. Zo heb ik gisteren samen met een buurtgenoot van ons wormenhotel een wormen safari georganiseerd langs de verschillende wormenhotels bij ons in de buurt met kinderen van de Nuts Natuurclub. 

Internationaal bezoek
On donderdag, 23 november kregen we al een verzoek van een 20 tal professionals uit Afrika en Azië die deelnemen aan een internationale cursus Klimaat en voedsel zekerheid om ons wormenhotel te bezoeken. KNSM-Eiland wordt wereld beroemd vanwege het wormenhotel 😊

Wil jij in je buurt ook minder afval en meer groen? Neem dan contact met me op, of download nu al de gratis tips

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like