groene wand

wordt ook Toekomstbehendig en deel de 17 doelen!

Het gaat niet goed met de wereld en de mens als we blijven doen wat we altijd gedaan hebben. Wat kun jij je als individu dan machteloos voelen.  Maar ieder van ons kan een verandering aanbrengen in onszelf en in onze samenlevingJouw verandering heeft een grotere impact dan je denkt! Door goed naar natuurlijke systemen te kijken is het echt mogelijk om tot een duurzame manier van produceren en consumeren te komen.  

the Blue Economy
Ik ben al jaren geïnspireerd door het concept van “The Blue Economy” van Gunter Pauli. Het is een combinatie van ecologische, sociale en economische duurzaamheid waarbij meerwaarde creatie de wereld gaat veranderen en iedereen mee doet. 

the Sustainable Development Goals en de Verenigde Naties
Ongelijkheid verminderen
, geen armoede, geen honger.. Dat zijn een paar van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Ondernemer Anne-Marie Rakhorst heeft de campagne 17 doelen die je deelt opgezet, om de doelen met kinderen onder de aandacht te brengen. En die kinderen zijn per 1 juni VN-ambassadeur geworden. 

We wonen op een hele mooie planeet en dat moet natuurlijk zo blijven.
Zodat onze kinderen en de kinderen van onze kinderen, er óók fijn kunnen wonen. Om daarvoor te zorgen, bedachten 193 wereldleiders de Werelddoelen. 17 doelen die ervoor moeten zorgen dat de wereld een eerlijke, gezonde en veilige plek is om te leven. Voor iedereen.

iedereen moet meedoen!
De plannen zijn groots: voor 2030 moet er een einde komen aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Om dat te bereiken is goede samenwerking nodig. Tussen bedrijven, overheden, organisaties ( NGO’s) , scholen en jou!

kom in actie
We moeten bijvoorbeeld zorgen dat onze oceanen weer gezond zijn, zonder plastic soep. En meisjes en jongens moeten overal dezelfde kansen krijgen en allemaal naar school! Grote mondiale thema’s. Maar er zijn ook zaken waar je direct invloed op hebt. Door over te stappen op groene stroom of te kiezen voor eerlijke producten; producten die gemaakt zijn onder eerlijke werkomstandigheden. Jouw keuzes hebben wereldwijd effect.

Klimaatverandering
Een van de belangrijkste problemen die we moeten aanpakken, is klimaatverandering. Klimaatverandering kent letterlijk geen grenzen; het treft elk land. ‘Het behalen van de Werelddoelen is belangrijk, omdat we daarmee de gevolgen van de klimaatverandering tegengaan. Gevolgen waar elk land steeds meer mee te maken krijgt: droogtes, extreme stormen en overstromingen.’

Inkomensverschillen
Naast klimaatverandering spelen inkomensverschillen een grote rol. Hoe kleiner de verschillen, hoe stabieler een samenleving. De inkomensverschillen tussen rijke en arme landen nemen op dit moment wereldwijd af. Dat is goed nieuws. Maar de inkomensverschillen binnen landen nemen wel toe. En dat zorgt voor onrust. Alleen een economische groei waar iedereen van meeprofiteert, kan de kloof tussen arm en rijk verkleinen en zo vreedzame en eerlijke samenlevingen stimuleren.

wordt ook toekomstbehendig
Klimaatverandering en inkomensverschillen zijn grote thema’s. Ongrijpbaar groot bijna. Maar er zijn ook zaken waar je eenvoudig en direct zelf invloed op kunt uitoefenen. Bijvoorbeeld met de keuzes die je maakt als consument. Zo kun je overstappen op groene stroom en kiezen voor producten die gemaakt zijn onder eerlijke werkomstandigheden. Kortom: Wat jij kiest heeft groot effect. In je eigen omgeving en in de rest van de wereld.

delen van de 17 doelen
Deel de 17 doelen met zoveel mogelijk mensen! Zo help je mee om de wereld een betere plek te maken. 

Onze keuzes hebben wereldwijd effect.
1. Welke doelen spreken jou het meeste aan? 
2. Aan welke doelstelling lever jij nu al bijdrage? 
3. Welke doelstelling vindt jij lastig om een bijdrage aan te leveren?
4. Wat heb je nodig om bij te dragen aan de 17 doelstellingen?

laat het me weten of vraag een gesprek aan. Ik weet zeker dat ik je kan helpen! Samen maken wij een betere planeet
Het is goed kennis met elkaar te delen en ook te weten waar onze kwaliteiten liggen. Heb je hulp nodig om de doelen te realiseren, neem dan contact op met mij.

Ja, ik word graag toekomstbehendig!

Alle 17 Werelddoelen op een rij:
Doel 1 — Geen armoede
Doel 2 — Geen honger
Doel 3 — Gezondheidszorg voor iedereen
Doel 4 — Iedereen naar school
Doel 5 — Vrouwen en mannen zijn overal gelijkwaardig
Doel 6 — Schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen voor iedereen
Doel 7 — Schone en betaalbare energie
Doel 8 — Eerlijke en sociale economische groei
Doel 9 — Veilige infrastructuur en beschikbare kennis voor iedereen
Doel 10 — Gelijke kansen voor iedereen
Doel 11 — Leefbare, duurzame steden
Doel 12 — Duurzame productie en consumptie
Doel 13 — Klimaatverandering stoppen
Doel 14 — Gezonde oceanen, zeeën en rivieren
Doel 15 — Gezonde bossen en een rijke biodiversiteit
Doel 16 — Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid
Doel 17 — Samenwerken voor de Werelddoelen

Heb je hulp nodig om de doelen te realiseren? neem contact op met mij, of download de gratis tips

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like