“Increadable Edable Pioneers” in Haarlemmermeer

incredable_edable_pioneers (9)Na mijn vakantie in Todmorden heb ik het concept “Incredable Edable” van Pam Warhurst niet meer los kunnen laten. Inmiddels help ik de Centrum Manager Sonja Olthuis en de ondernemers van Winkelcentrum Hoofddorp bij het concept: : “hoe kunnen wij het landschap opeten” . Mijn motto is:  “Waarom groen als het ook eetbaar kan”

steek je groene handen uit de mouwen

Gisteren heb ik samen met bezoekers van Winkelcentrum Hoofddorp de plantenbakken als groentetuin ingericht. Veel Gezinnen uit Badhoevedorp, Osdorp en  Amsterdam, maar ook Hoofddorp, Burgerveen en Nieuw Vennep hebben hun vierkante meter tuin voorzien van de meest heerlijke (vergeten) groenten en kruiden.

terwijl je ouders duurzaam gaan shoppen ga jij je eigen groente telen

Iedere zondag  van 12.00 tot 17.00 uur ben ik nu op het Polderplein Buiten om bezoekers van het Winkelcentrum Hoofddorp toekomstbehendig te maken waarbij je eigen voedsel verbouwen er 1 van is. Komende week zondag gaan we op koffieprut van de omliggende cafe’s en horeca oesterzwammen kweken.

Creëer je eigen zwamcafé

En als je de oesterzwammen hebt opgegeten kun je het substraat als mest voor je planten gaan gebruiken. En dat is nog maar het begin, want natuurlijk ga je opnieuw oesterbroed inzetten om je afval (=koffieprut) wekelijks om te zetten in voedsel. Je tuin wordt een paradijs, en voordat je het weet doet de hele straat mee.  Start je eigen Zwam café en maak impact! 

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

geen plant te bekennen in de Tuinweg

Hopelijk steek ik de volgende week ook de bewoners van de Tuinweg in Hoofddorp aan. Deze straat doet zijn naam niet eer aan. Hier is geen plant of tuin te bekennen.  Het wordt tijd om hier ook een eetbaar landschap van te maken. Wie weet hebben we hier over een half jaar een permablitz georganiseerd en is de Tuinstraat weer een Paradijs.

Er zijn ook nog tuinbakken die jij kunt inrichten komende zondag! Kom langs op het Polderplein Buiten in Hoofddorp en start je tuin in het centrum van Hoofddorp.  

 

bij twijfel GA!

Als je nog twijfelt of je groene vingers hebt luister nog even naar de pitch van Jennifer Hub, student, Young Sustainables van Haarlemmermeer en Pitch Queen.

 

 

Wil jij ook dat er meer voedsel moet worden verbouwd in jouw buurt  maar weet je niet hoe? Neem dan contact op met mij of download hier de gratis tips

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like