Hoofddorp Winkelstad groenste winkelcentrum van Nederland

De ondernemers van Hoofddorp Winkelstad willen dat hun winkelgebied het groenste winkelcentrum van Nederland wordt. Het begon met een succesvolle guerilla guardeningactie en inmiddels vinden regelmatig workshops plaats om samen met omwonenden – volwassenen én kinderen – de omgeving te vergroenen.

Ze gingen enthousiast aan de slag en bereikten veel in korte tijd:

Vergroening begon met guerilla gardening

Tijdens het 4e Groene Loper Festival in juni 2015 organiseerden de ondernemers de eerste fase van vergroening in het centrum: guerilla gardening. Zonder toestemming vooraf werden 18 fruitbomen geplaatst plus nog eens 30 potten met vlinderstruiken en bij-aantrekkende planten, en groenten- en kruidenbakken.

Er kwamen veel positieve reacties. Iedereen bleek dolblij met al het groen, dat tussen alle de stenen winkels en restaurants een welkome sfeerverhoger bleek.

Nieuwe ambitie: groenste winkelstad

Door alle positieve reacties voelden de ondernemers zich gesterkt en werd de positionering van de polderstad zelfs uitgebreid met een overkoepelende ambitie om de groenste winkelstad van Nederland te worden.

Dit voorjaar (2016) zorgden 8.500 bloembollen voor heel veel kleur en fleur. Daarnaast werden nog eens 106 prachtige oude fruitbomen geplaatst, waarbij aan het begin van de zomer ook nog eens zomerbloemen zijn aangeplant.

Heb jij ook een groene ambitie voor je bedrijf of winkelcentrum? Neem contact met me op, of download hier alvast de gratis tips.

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like