Door de Ark Energie Cafe gaat de energierekening omlaag

De dominee van De Ark, een kerk in Hoofddorp, wilde een einde maken aan de energiearmoede in de wijk Overbos. De energie is daar soms net zo duur als de huur en andere lasten. Daardoor konden sommige mensen het hoofd niet meer boven water houden en daar wilde hij wat aan doen.

Energie coaches

Samen bedachten we dat er energiecoaches moesten komen. Die zouden naar buurtbewoners toe gaan om ze te vertellen hoe je energie kunt besparen. Maar het bleek lastig om bij mensen binnen te komen. We bogen het om en organiseerden het Energiecafé. In januari, maart, september en november komen buurtbewoners nu naar een centrale plek om te leren hoe je 18% op je energiekosten kunt besparen door je gedrag aan te passen.

Henk Klein Award

Henk_Klein_awardMet dit project won ik in het najaar van 2015 de Henk Klein Award. Dat is een landelijke prijs van GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling); hij wordt jaarlijks uitgereikt aan een duurzaamheidsorganisatie die “de energie uit de samenleving ondersteunt”, zoals GDO het omschrijft.

Dit project ging uit van het NMCX, maar kan ik uiteraard vanuit mijn eigen bedrijf organiseren.

 

klimaatbewust

Wil jij ook dat er in jou gemeente meer energie wordt bespaart, maar weet je niet hoe? Neem dan contact op met mij of download hier de gratis tips

 

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like