Met een PermaBlitz kun je in 1 dag je tuin transformeren tot een eetbare tuin met een groep mensen die ‘Permabees‘ worden genoemd. Om de beurt gaan de deelnemers bij elkaar de tuin omtoveren volgens ontwerpprincipes van permacultuur*. Om mee te doen, is geen ervaring met permacultuur nodig. Behalve dat je leert over permacultuur en het aanleggen van eetbare tuinen, is het meedoen aan een PermaBlitz vooral ook gezellig. Je leert je vrienden en buren beter kennen.

Wat is PermaBlitz?

De PermaBlitz is een verschijnsel dat begon in Melbourne, Australië, in 2006. Het idee was om ‘Melbourne’ eetbaar te maken, tuin voor tuin. Maar wat in Australië kan, kan zeker in Amsterdam! Naast de Blitz-dag zelf is er één voorbezoek nodig om de situatie op te nemen met de eigenaar van de tuin. Er wordt een situatieschets gemaakt, geïnventariseerd welke elementen (o.a. planten, systemen) waardevol zijn om te behouden, welke wensen en gewoonten de gebruikers hebben, er wordt informatie verzameld over weer-patronen, buren etc.

Wat ga je doen?

De eigenaar van de tuin zorgt voor de (eventuele) aanschaf van materialen zoals compost, mulch (organische bodembedekker), planten, regenton en lege flessen (als borderafscheiding). Dit komt aan bod bij de voorbespreking met de eigenaar.
De deelnemers nemen gereedschap en lunch mee.

Maak jij de Blitz?

Wil jij je eigen Blitz? Vraag een gratis gesprek aan en claim je BlitzPoint in je buurt! Daarna kun je je aanmelden om mee te werken als Blitzbee elders in de stad.

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen