Schreeuw het van de daken hoe fantastisch het is om met elkaar samen te werken aan het leerproces van leerlingen. Daarvan leert iedereen.

Laat leerlingen je probleem oplossen én uitvoeren

Leerlingen worden de ambassadeurs van je bedrijf zodra ze zien waar je voor staat. Je kunt geld besparen én flink impact hebben op je omgeving door leerlingen te helpen aan stageplekken en/of onderzoeksopdrachten. Je leest er meer over op de pagina Onderwijs. Dat heeft voordelen op heel veel verschillende manieren:

  • het bespaart je geld,
  • je helpt leerlingen met een inspirerende opdracht toekomstbehendig te worden
  • het is goed voor je imago
  • je leert wat er speelt, omdat je in contact komt met andere groepen uit de samenleving dan je normaliter rechtstreeks spreekt/ziet vanuit je organisatie
  • Leerlingen denken “out of the box” en kunnen met zeer vernieuwende en frisse ideeën komen waar volwassenen nooit aan hadden gedacht.
  • Leerlingen kunnen zonder waarde oordeel de vinger op de zere plek leggen
  • Heb jij een probleem, uitdaging of opdracht die te maken heeft met innovatie, verduurzaming of vergroening van de organisatie en/of de omgeving? Laat het me weten! Dan koppel ik je aan een klas of groep(je) leerlingen. Lees ook enkele voorbeelden op de pagina Onderwijs om een idee te krijgen van de vraagstukken die ze behandeld hebben.

Wil jij hieraan bijdragen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

experts zijn ingeroepen om de leerlingen op locatie te ontvangen

de toekomst leert dat samenwerken inspireert

Samenwerken met Overheid, Ondernemers, Bewoners en Onderwijs en is goed voor alle partijen. De innovatiekracht in de sector wordt vergroot, onderzoekskennis wordt optimaal benut en het levert inspiratie voor werknemers en ondernemers van de toekomst.

houden we de voeten droog in de toekomst ?

Ik adviseer overheden op het gebied van verduurzaming en ik werkt graag samen voor een duurzame toekomst. Zo krijgt maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO) ook vorm bij de overheid.

leerlingen worden in de wijk rondgeleid door de Polder Ecoloog van de Gemeente Haarlemmermeer. Ze krijgen zo een buurtschouw waar kansen liggen om de wijk klimaatbestendig te maken

Sluit een educatiedeal

Heb je als overheid een concreet vraagstuk over duurzaamheid? Wil je als overheid samenwerken met een school of opleiding om innovatieve ideeën van scholieren of studenten te krijgen? Zij doen praktijkervaring op en jouw gemeente krijgt originele en vaak zeer bruikbare ideeën. Sluit dan een educatiedeal. Jouw gemeente stelt een vraag uit de praktijk, ik leg de contacten en begeleid het proces, de leerlingen of studenten bedenken de ideeën.

leerlingen maken kennis met lokale vraagstukken die nieuw inzicht geven voor hun toekomst

Het is voor jongeren altijd leuker om aan een schoolopdracht te werken als ze weten dat er ook een mogelijkheid is dat een bedrijf echt met het resultaat aan de slag gaat.

in de vorm van een placemaking-game beoordeelden de leerlingen de klimaatbestendigheid van Badhoevedorp

Educatie-deal

Met een Educatiedeal breng ik overheden, bedrijven en andere organisaties op een zinvolle manier in contact met jongeren. Overheden, Bedrijven en organisaties zijn zeer geïnteresseerd in de samenwerking met jongeren. Het project wordt altijd afgesloten met een presentatie van de resultaten en aanbevelingen aan de opdrachtgever, de experts en andere belangstellenden. Alle betrokkenen profiteren daarvan.

Tijdens de expertmeeting kunnen de leerlingen feedback vragen op de oplossingen die de leerlingen bedacht hebben. De opdrachtgever, de dorpsraad Badhoevedorp is hier bij ook aanwezig.

zet de groene verander-bril op en help mee de samenleving duurzamer te maken

Wil jij dat mede door jouw gemeente leerlingen/ studenten een daadwerkelijke bijdrage gaan leveren aan een duurzame toekomst? Laat het me weten en neem contact met me op!

Ja, ik wil een gesprek