Hout is een natuurlijke grondstof die belangrijk is voor mensen en de natuur. Hout is niet alleen sterk, levendig en functioneel maar is ook een voedingsbron voor veel organismen. Paddenstoelen zoals oesterzwammen en shii-take zijn paddenstoelen die van nature voorkomen op hout in het bos.

Teelt van paddestoelen op stammen

De Chinezen en Japanners weten al zo,n 1000 jaar dat de kweek van paddenstoelen op stammen zo z’n voordelen heeft. Het is een makkelijke en natuurlijke manier, de smaak is beter, het is zeer milieuvriendelijk, geen verwarming, geen stoombaden en dure ventilatiesystemen, maar wel natuurlijke recycling van hout.

Voor de workshop :’maak je eigen paddenstoelen kwekerij‘ heb ik snoeihout nodig, met minimale dikte van 12 cm. en het hout moet vers gezaagd zijn. Samen met de Gemeente en/of Hoveniers kunnen we zo de biodiversiteit voor de parken verhogen, en zeker de verwondering bij de mensen & kinderen. ! Graag wil ik met lokale partijen zoals vrienden van het Flevopark en het Amstelzwam Mycelium Netwerk paddenstoelenkwekerijen opzetten in de stedelijke omgeving. Ook voor gastlessen op school in in wijkcentra ben ik op zoek naar snoeihout.

deel snoeihout met mij

Graag wil ik van jou weten wanneer en wat voor soort hout en hoeveel je beschikbaar krijgt zodat ik de vraag en aanbod hier op aan kan sluiten. Neem contact met me op zodra je zicht hebt om het vrijkomen van snoei hout

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om jouw gemeente toekomstbehendig te maken? Neem contact op voor een gratis gesprek, dan bespreken we wat je precies nodig hebt.
Gratis gesprek aanvragen