Start je eigen buurtcompostering

26 april is er een Natuur- en Milieumarkt in het Sarphatipark. Van 11.00 tot 16.00 uur. Neem je emmer mee voor gratis compost!

Met het eenmalig gratis uitdelen van compost op de landelijke compostdag, bedanken bedrijven en gemeenten de burgers voor hun inspanning om gft-afval en groenafval gescheiden aan te leveren.

Gemeenten en bedrijven willen hiermee iedereen kennis laten maken met buurtcompostering, wat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

Voucher Pijpkrant - CompostNog veel beter is het als je groente en fruit zelf gebruikt om er een lokaal composteerproject van te maken, door het te gebruiken voor een buurtmoestuin.

Niet alleen leidt dit tot minder Aaron Brooks authentic jersey afval en de benodigde compost voor de tuintjes, er treden nog meer positieve neveneffecten fanatics jerseys op:

Voordeel 1. Bewust van kringloop

Bewoners van Amsterdam worden zich bewust van kringlopen: groenten en fruit vormen de grondstof voor gezonde grond. En gezonde grond is een voorwaarde voor gezonde voeding met voldoende bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Gezonde voeding is weer de basis van een gezond lichaam en een vitale geest.

Voordeel 2. Unieke plek

Met een buurtmoestuin creĂ«er je een unieke plek om buurtbewoners samen te brengen, ook als ze zelf niet willen moestuinieren, maar in breder verband wel belangstelling hebben voor gezond voedsel en/of een bijdrage willen leveren aan het milieu.

Voordeel 3. Kennis toegankelijk maken

Het proces van composteren wordt toegankelijk, door buurtbewoners (kinderen) kennis  te laten nemen van de verschillende vormen van composteren. Ze leren hoe gemakkelijk het is om te composteren, zelfs in de eigen keuken, zonder extra geurtjes of vliegjes.

Ze zien alle verschillende vormen van composteren: open compostering, composttrommel, bokashi-emmer, groenteflat, wormenhotel.

En begrijpen dat het zowel op een tuin als in de eigen keuken kan.

Wil jij ook starten met buurtcomposteren? Neem dan contact op met de gemeente

Hulp nodig?

Heb jij een leuk idee om je wijk te veraangenamen, maar weet je nog niet hoe? Of heb je wel de wens om je buurt leefbaarder te maken, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Vraag dan een gratis gesprek aan, waarin we verkennen wat je wensen zijn en hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like