Geveltuinen Burendag als aanjager voor een groene straat

Een Geveltuinen Burendag werkt uitstekend om de buurt te vergroenen, en het werkt aanstekelijk! Het beste moment is het voorjaar. De geveltuinen zijn dan blootgesteld aan de winter, en je kunt het opschonen van de straat combineren met het planten van groen in de straat! Een compliment uit delen aan de mooiste geveltuin werkt ook aanstekelijk! Of een geveltuinen route uitzetten in de buurt.

Mobiliseer je buren waarbij iedereen zijn eigen materiaal regelt zoals gereedschap, kruiwagens, handschoenen en een vrachtwagen voor al het snoeihout. De buren zorgen voor eten en hapjes.

Stappenplan voor succes:

  1. Zoek eerst een medestander.
  2. Daarna maak je samen een plan en bel je bij mensen aan. Dat lijkt eng, maar veel mensen zijn blij met het contact dat je legt. Je vertelt van je plan en vraagt of ze het leuk vinden om mee te helpen de straat op te knappen. Zo kun je inventariseren of er behoefte aan is.
  3. Belangrijk is dat je het samen doet. Ook de organisatie van zo’n dag. De één zorgt voor eten en de ander zet de schop in de grond. En besef dat jij niet in je eentje bepaalt hoe de straat eruit komt te zien. Daar heeft iedereen een stem in. Uiteindelijk is de straat van iedereen.

Het is ook mogelijk om een school of buitenschoolse opvang onder handen te nemen bij een Geveltuinen Burendag, zoals op de foto’s van de Kolibri in de Balistraat.

Met een goede voorbereiding haal je meer uit de burendag

Ik wil jou helpen om zo’n “Geveltuinen Burendag” voor te bereiden. We kunnen een plan maken om er een eetbare straat van te maken, of een plantsoen omtoveren tot een voedselbos.

Groenrijk, waar ik mee samenwerk, kan ook bij-vriendelijk plantmateriaal organiseren en eventueel ook zorgen voor gereedschap als dat nodig is.

We kunnen zelfs een pop-uppark maken om de buurt te verrassen! Neem contact met me op als je plannen hebt om de buurt op stelten te zetten – ik help je graag!

You Might Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *