Studenten van H.v.A. innoveren Amstelzwam

Hoi! Mijn naam is Mila, ik ben 19 jaar oud en stagiaire bij Amstelzwam sinds eind oktober. Ik ben 2e jaars student Toegepaste Psychologie aan de HvA in Amsterdam. In ons tweede jaar lopen we elke week ongeveer een dag stage.
Duurzaamheid is altijd belangrijk voor mij geweest, dus toen Charles (een van de andere stagiaires en mijn klasgenoot) me vertelde over zijn stage bij Amstelzwam was ik meteen geïnteresseerd. Ik heb altijd moeite gehad om sommige etensresten als spruitresten na het schoonmaken, geperste sinaasappels en mandarijnen schillen gewoon maar in de prullenbak te gooien. Dus ik ben erg enthousiast om over dit soort thema’s te gaan leren. Ik ga snel samen met mijn moeder beginnen met een bokashi emmer, dat is ook weer goed voor de tuin.

een klein paradijs in Amsterdam.

Over de tuin gesproken, ik woon midden in Amsterdam maar heb het absolute geluk om een prachtige tuin te hebben, dat prachtige is vooral aan mijn moeder te danken. Door een binnentuin te hebben kom je er achter hoeveel dieren er leven, naast natuurlijk katten zitten er allemaal verschillende soorten vogels, padden, kikkers, egels, buiten muizen, ratten en een hele hoop insecten

de mens als onderdeel van de natuur

Het hebben van een tuin is natuurlijk ook heerlijk voor onze twee katten die veilig op pad kunnen zonder het gevaar en stress van rondrijdende auto’s. Ook zijn er zo in de zomer meer dan genoeg koele plekjes voor ze om af te koelen. De buren gaan hun tuin betegelen, zonde eigenlijk.

klaar voor de toekomst

Ik ga me voor Amstelzwam focussen op de Gemeente Amsterdam. Zij hebben een plan liggen om Amsterdam voor 2050 een compleet circulaire economie te laten zijn. Ik ben hier geboren en opgegroeid en zou graag zien dat het de stad zou lukken om dit te doen. Dat ga ik uitzoeken! Voor Amstelzwam ga ik onderzoeken of Amsterdam op koers is om hun deadlines te halen en wat er nodig zou zijn om dit wel te doen als ze niet op koers zijn. Dit ga ik doen aan de hand van het boek “Donut Economy” van Kate Raworth. Daar kan je meer over lezen in een ander blog.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om jouw gemeente toekomstbehendig te maken? Neem contact op voor een gratis gesprek, dan bespreken we wat je precies nodig hebt.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like