Ben je actief als docent? Of ben je coördinator in het onderwijs? Kan jij jongeren enthousiasmeren voor duurzaamheid? Wordt dan Amstelzwam onderwijsconnector!

Als connector ben je een belangrijke schakel in het myceliumnetwerk van Amstelzwam. Lees hier meer over hoe jouw participatie als connector een win-win is voor jou en Amstelzwam.

In jouw rol als onderwijsconnector zorg je ervoor dat kinderen en jongeren betrokken worden bij duurzaamheid en een circulaire economie.

Scholieren en studenten hebben vaak creatieve oplossingen en innovatieve ideeën over hoe afvalstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden!

Amstelzwam en het Kaj Munk College

Een samenwerking tussen Rudy Klaassen en Maco Combee, technator van het Kaj Munk college heeft al eens geleid tot een gaaf succesverhaal waarbij een leerling met zijn eigen idee een duurzaam bedrijf is begonnen. Momenteel zijn drie leerlingen van het Kaj Munk aan de slag onder begeleiding van Maco om zelf op school oesterzwammen te kweken en om een prototype voor een oesterzwammen grow-kit te ontwikkelen. Wie weet wat er van hieruit zou kunnen opbloeien!

Ella Rijnders, Iris Rozemeijer en Rosalie Weijers, leerlingen van het Kaj Munk College, werken aan een duurzame Growkit voor Amstelzwam.

Amstelzwam en BOOT (HvA)

BOOT staat voor ‘De Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling’. BOOT is een initiatief vanuit de HvA waar studenten van de HvA diensten leveren aan bewoners en organisaties, onder andere in Amsterdam oost. 

Marieke Verwaaijen, projectleider bij BOOT Oost, is onderwijsconnector bij Amstelzwam. Marieke koppelt studenten aan Amstelzwam om de krachten te bundelen en het netwerk te vergoten. 

Amstelzwam, de HvA, en de stad

Amstelzwam is via de HvA in verbinding met de stad. De HvA koppelt studenten en onderzoekers aan stedelijke partners zoals Amstelzwam, zodat er gezamenlijk steeds meer kennis opgedaan word over stedelijke vraagstukken. En natuurlijk samenwerken aan concrete oplossingen!

Rob Andeweg, programmamanager bij de HvA en samen met zijn team verantwoordelijk voor de binding met de stad, is onderwijsconnector bij Amstelzwam. Vanuit deze rol en verantwoordelijkheid zijn Rob en zijn team voortdurend geïnteresseerd in mensen, organisaties, bedrijven en netwerken die met expertise en energie innovatieve antwoorden proberen te vinden op vraagstukken en uitdagingen van de stad.

Word Amstelzwam onderwijsconnector

Aanmelden

Maco Combee

Onderwijzer Technasium

Maco begeleid leerlingen in het uitvoeren van leuke en uitdagende opdrachten, zoals het ontwerpen van de Amstelzwam Growkit.

Rob Andeweg

Programmamanager HvA

Rob is samen met zijn team vanuit de HvA werkzaam als verbinder met de stad.

Marieke Verwaaijen

Projectleider BOOT Oost

Marieke begeleid studenten van de HvA in het uitvoeren van leuke en uitdagende opdrachten voor Amstelzwam.