Jong Leren Eten

Jong Leren Eten (JLE) wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren betrekken voor een gezonde levensstijl met als uiteindelijk doel dat zij leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Wil jij werken aan een gezonde leefstijl op school? Bekijk de nieuwe regelingen die binnenkort van start gaan.

een voedselsafari door de buurt met kinderen geeft veel plezier en nieuwe inzichten

Het drinken van kraanwater draagt bij aan een gezonde levensstijl. De Gezonde School stimuleert scholen ook nog eens om een watertappunt te realiseren en kinderen en jongeren een keuze te geven voor een gezonde dorstlesser. Van woensdag 23 september, op Nationale Kraanwaterdag, tot en met woensdag 14 oktober kunnen scholen via een account op mijngezondeschool.nl hun belangstelling kenbaar maken voor de tweede ronde van de Subsidieregeling Watertappunten.

zelf oesterzwammen kweken in de klas zorgt voor verwondering

Lekker naar buiten!

Met als motto “Lekker naar buiten!” kunnen alle scholen in het primair onderwijs subsidie aanvragen. Ga met de leerlingen moestuinieren of koken, ga op excursie of ontvang een deskundige of gastdocent in de klas, zoals een diëtist, een lifestyle coach of een boer in de klas. Gesubsidieerd worden spullen voor een moestuin of kookles, hulp bij het moestuinieren of bij een kookles, de toegangsprijs van en het vervoer naar excursies, zoals naar een kookstudio, een molenaar of bakker, een agrarisch bedrijf, een fruitteler, een kas, of naar een voedselverwerkende industrie.

kan ik je helpen?

Ik ben net verhuis vanuit de randstad naar Geleen en wil mijn kennis en ervaring delen met organisaties die kinderen en jongeren stimuleren in duurzaam en gezond gedrag. Jong leren eten geeft scholen een kans om expertise in te huren en invulling te geven aan een eigen curriculum . Graag wil ik jullie helpen aan een Educatiedeal waarbij iedereen blij van wordt. Kijk op mijn website voor inspiratie.

You Might Also Like