Ben je tussen de 8-12 jaar oud en wil jij je groene vingers uit de mouwen steken?

Nuts betekend: ‘het benutten van de natuur‘. Je leert dus tijdens de Nuts Natuurclub het benutten van de natuur ik je eigen buurt. De club kan van start gaan als jij een school hebt gevonden met een plek waar we samen kunnen komen.In deze tijd van lerarentekort moet dit moet moeilijk zijn 🙂 

Wij maken verschillende duurzame systemen die je thuis kunnen uitproberen en testen.   

  • We maken o.a. een wormenhotel om je eigen Groene, Fruit en Etensresten ( G.F.E.) te composteren, maar ook een oesterzwammen grow-kit, waarbij je koffieresten gaat inzetten om je eigen oesterzwammen te kweken.
  • We maken een mini-bos die past in een 10 liter emmer die je zelf gaat zoeken bij het afval. Zo draag je bij aan een hogere biodiversiteit bij jou in de straat of het schoolplein.
  • We maken ook zaadbommen  waarbij we aarde, klei, compost en bijenzaden gaan mengen tot een zaadbom. Je vult een eierdoos vol met zaadbommen en samen gaan we de buurt vergroenen en bij-vriendelijk maken.
  • Ook maak je kennis met E.M, dat staat voor effectieve Micro-organismen. Ik laat je een glaasje E.M. proeven dat goed is voor je darmflora. Dan gaan we aan de slag met het maken van E.M-kleiballen van klei, humus, zoetstof en E.MDeze kleiballen laten we een tijdje groeien en dan gooien we ze in het oppervlakte water in de buurt van de school.  Zo wordt het oppervlakte water weer schoon en hebben we minder kans op algenbloei. We blijven dit natuurlijk onderzoeken en meten.
  • Je maakt ook een Bokashi, dat is een systeem waar de biologische restafval in kan en dit ga je fermenteren met E.M.. Ook dit systeem gaan mee naar huis om uit te testen.  Dit levert mooie mest op om de buurttuin en de bodem van Amsterdam weer te verbeteren. Binnen een jaar heb je het dubbele aantal bodemdieren en groeien je planten tot in de hemel.
  • Ook gaan we ook een geveltuin of boom tuintje aanleggen. Hiervoor gaan we toestemming vragen bij de gemeente om een aantal tegels langs de muur van jouw woning weg te halen en hiervoor een geveltuintje aan te leggen. Je gaat samen met mij de keuze maken welke planten hier voor gebruikt kunnen worden. en een duurzame energie installatie.
  • Met de Placemaking Game op het schoolplein en de buurt gaan we ‘Power of 10 ‘ onderzoeken. Zo maken we een plan voor een florissante buurt. Hiervoor nodigen we de buurt en bestuurders uit om naar ons plan te luisteren. Natuurlijk proberen we ook daadwerkelijk dingen voor elkaar te krijgen om het te realiseren.

Door “toekomstbehendig” te worden en de natuur te benutten zoals zelf voedsel verbouwen, bouwen met natuurlijke materialen, leven zonder afval, kweken van eigen planten en duurzame energie opwekken.

Jij maakt de eerste stap

 
Als jij een school hebt, die deze cursus ook wil financieren, dan organiseren we een Nuts Natuurclub bij jullie op school met de hele klas. Meld je aan of vraag een gesprek aan bij mij.

‘wordt toekomstbehendig’

Door “toekomstbehendig” te worden en de natuur te benutten zoals zelf voedsel verbouwen, bouwen met natuurlijke materialen, leven zonder afval, kweken van eigen planten en duurzame energie opwekken.

kinderen maken een ‘bedje’van nat karton waarop humus komt te liggen. Dan worden de ’tijgerwormen’ geplaatst voor het wormenhotel

Meld je school nu nog aan of vraag een gesprek aan hoe ik de school kan helpen om de leerlingen ’toekomstbehendig’ te kan maken. Zeker in een tijd van leraren tekort moet mijn aanbod als muziek in je oren kinken. Doe het NU!  

‘it takes a child to raise a village’

 

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om je leerlingen of studenten toekomstbehendig te maken? Neem contact op voor een gratis gesprek, dan bespreken we wat je precies nodig hebt.
Gratis gesprek aanvragen