de meeste mensen voelen zich gelukkiger in een groene omgeving

Geluk

Niet alleen

buiten op het schoolplein doet groen goed, ook in het klaslokaal. In veel Nederlandse klaslokalen is de luchtkwaliteit erg slecht. Dit heeft grote invloed op de leerprestaties en de concentratie van de leerlingen. Ook hun welbevinden en gedrag worden erdoor beïnvloed. Planten in de klas kunnen hierin veel verbetering brengen.Groene wanden zijn de perfecte oplossing voor eentonige muren, of op plekken waar weinig ruimte is voor mooie plantenbakken. Kinderen in een groene omgeving werken beter, zijn gelukkiger, vrolijker en hebben minder stress.

Groene wanden zijn de laatste jaren trendsettend in innovatieve architectuur. Al in de ontwerpfase van nieuwbouw of renovatie houden (interieur)architecten rekening met de mogelijkheid binnengroen te integreren. De schitterende decoratieve en representatieve waarde is direct voelbaar maar ook functioneel! Een innovatieve scheidingswand met natuurlijke temperatuur- en geluidsisolatie draagt bij aan een gezonde en aangename luchtkwaliteit.

de prestaties van de kinderen verbeteren in een groene omgeving met 20 tot 40 %

Prestaties

schone lucht en betere luchtvochtigheid vermindert allergie en ziekteverzuim

gezondheidScholen hebben vaak verouderde luchtfiltersystemen. Bovendien is het aantal leerlingen per klaslokaal alleen maar groter geworden de afgelopen jaren. Uit onderzoek blijkt dat er een directe relatie is tussen luchtkwaliteit en leerprestaties. Een gezond binnenklimaat voor scholen en kinderdagverblijven is een speerpunt van de rijksoverheid. Zo zijn er al diverse projecten georganiseerd door GGD en en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu om het binnen milieu te verbeteren. Opvallend is dat daarbij vooral aandacht is voor ventileren en nauwelijks voor positieve effecten van groen in de klas. En dat terwijl er steeds meer wetenschappelijk bewijs is.

planten breken fijnstof actief af en maken onze zuurstof uit CO2

schone lucht

groen maakt gelukkig

Rudy Klaassen

 Planten in de klas kunnen heel veel doen, zo blijkt uit het onderzoek. Enkele positieve effecten:

  • Door deze verticale oplossing is er weinig ruimte nodig
  • ze verlagen het CO2-gehalte in de lucht
  • ze hebben een luchtzuiverende werking; vieze luchtjes en afvalstoffen worden binnen 45 minuten geheel afgebroken
  • Een positief effect op uw binnenklimaat
  • gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, luchtweginfectie en oogirritaties nemen af
  • Binnengroen leidt tot 15% minder ziekteverzuim
  • kinderen scoren beter bij taken en toetsen en tonen meer creativiteit bij het oplossen van problemen
  • planten absorberen geluid, dat geeft een prettiger akoestiek
  • Filteren en produceren van zuurstof

basisschool in Haarlemmermeer hebben een groene wand gecrowdfund

Zeker in klaslokalen met voldoende zonlicht kunnen planten zonder veel aanvullende kosten snel hun werk doen. Maar ook in klaslokalen waar weinig licht voorkomt, kunnen planten evt. met ledverlichting floreren.

 

 

 

Bent je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van groene wanden in jouw school? Neem dan contact met me op en ik kom samen langs met Vertiplant om u verder te helpen.

 

 

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen