zwammen van je koffie

Als iedereen zijn koffiedrab opspaart voor het kweken van oesterzwammen dan werk jij nu al mee aan een circulaire economie! Met de super handige kweeksets van Rotterzwam kun je vandaag ook in Amsterdam al beginnen met het kweken van oesterzwammen. Je kunt vandaag al aanrecht agrariër worden! Een kind kan de was doen. Je bestelt de kweek-set online en vanavond kun je bij mij onder het genot van een kopje koffie je eigen kweek-set opstarten. Hoe leuk is dat!

De teelt van oesterzwammen is een vorm van up-cyclen. Recyclen is het zelfde product opnieuw produceren, bijvoorbeeld van oud papier nieuw papier maken. Bij up-cyclen creëer je iets geheel nieuws. Oesterzwammen zijn een eiwitrijk voedzaam product op basis van het restproduct koffieprut. Zo ga je omhoog in de keten. Bovendien spaar je een hoop water uit als je oesterzwammen gaat eten als vleesvervangers.

waterverbruik-verminderen

Steeds worden er producten gemaakt die geen volgende stap in de keten hebben. Dan blijf je zitten met een hoop afval.  Als je nu zelf oesterzwammen gaat kweken van de reststof van koffie;koffiedrab, dan gebruik jij de reststof van koffie en kweek je eigen oesterzwammen die steviger en sappiger zijn dan uit de supermarkt. En je werkt mee aan de circulaire economie. Nederland wil in 2050 alle reststoffen hergebruiken.

Koffiedrab upcyclen is een eerste makkelijke stap om mee te beginnen. Het is ook nog eens een hele leuke stap. Oesterzwammen kweken is leuk om te doen en koffiedrinken wordt drie keer zo leuk!

 

You Might Also Like