Word jij hoteleigenaar?

Zong jij vroeger ook dit liedje rond Pasen, in de hoop dat je zo meer eitjes kon snoepen?

1 ei is geen ei,
2 ei is een half ei,
3 ei is een Paasei!

Ik heb een variant, met een gratis aanbod voor jou. Verderop lees je er meer over.

 

Tijd voor een voorjaarsboost
Beginnen jouw groene handen ook zo te jeuken van de ontluikende lente? Waarschijnlijk ben jij niet de enige! Sla met je buren de handen ineen voor een voorjaarsboost. Er zijn verschillende manieren om daar vorm aan te geven. Je kunt natuurlijk klein beginnen met een vierkantemetertuin of een geveltuin burendag.

Je kunt ook het openbare groen in de buurt transformeren tot een plukroute en/of voedselbos. Een buurt bloeit op als er een buurtmoestuin wordt aangelegd. 

En andere optie is het wormenhotel.

Wormenhotel
Steeds meer buurtbewoners besluiten om samen hun gft-afval te composteren in een wormenhotel. De wormen eten dit groene afval op en zetten het om in zeer gezonde en vruchtbare compost, die jullie dan weer kunnen gebruiken in je (gevel)tuin.


Word jij hoteleigenaar?

Wil jij zelf ervaren of je zelf een wormenhotel kunt onderhouden? Neem contact met me op en kom met een grote mayonaise-emmer naar me toe met karton- en papiersnippers.

Dan krijg je van mij een aantal tijgerwormen om zo een nieuwe stap te zetten om nog minder afval te produceren en onderdeel uit te gaan maken van de cirkelstad. De stad waar grondstoffen in een cirkel van continu hergebruik worden benut.

NB: Je hebt minimaal 2 emmers met deksels nodig die in elkaar passen. Daar doe je de snippers in. In het deksel van de onderste en in de bodem van de bovenste emmer prik je gaten. De rest leg ik je ter plekke uit.

Je krijgt een stuk of 3 wormen, want:

1 worm is geen worm,
2 worm is een halve worm,
3 worm is een Paasworm!

Laat uiterlijk maandag 10 april – Tweede Paasdag – weten of je interesse hebt, door eenvoudig te antwoorden op deze mail. We spreken dan een datum af waarop je kunt langskomen, dat kan ook na Pasen zijn.

De tijgerwormen zijn nakomelingen van het Wormenhotel in de Frans Halsstraat . 

Ik wens je een hele fijne Pasen toe met veel inspiratie om in je eigen buurt in actie te komen.

Duurzame groet,
Rudy Klaassen

Hulp nodig?

Heb jij een leuk idee om je wijk te veraangenamen, maar weet je nog niet hoe? Of heb je wel de wens om je buurt leefbaarder te maken, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Vraag dan een gratis gesprek aan, waarin we verkennen wat je wensen zijn en hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like