Uit je dak met een groen dak

Een groene stad is leefbaar en klimaatbestendig. Toch is slechts 1% van de platte daken in Amsterdam groen. De kansen liggen op het dak. Het is daarom tijd voor een Rooftop Revolution. Maar wie betaalt dat, want de stad is toch van ons allemaal?

Met een uniek crowdfundingplatform voor groene daken, kun je een nieuw natuurgebied op de daken creëren. Jij kunt met de cofinancieringsregeling, intensieve begeleiding en handige tools zélf het heft in handen nemen. Beter voor de stad, de natuur én voor onszelf.

Volgens onderzoek van Amsterdam Rooftop Solutions (zie filmpje onderaan) telt Amsterdam 12 km2 aan platte daken. Het overgrote deel van deze daken wordt niet gebruikt en deze zwarte bitumen daken liggen te zinderen in de zon. Zonde, omdat daken de ideale oplossing bieden voor vergroening van de stad. Want een groen dak zorgt voor:

  • hittereductie
  • waterberging
  • energieproductie

De ambitie van de gemeente is om 50.000 m2 groen aan de stad toe te voegen. Per 1 februari is er voor inwoners, scholen en bedrijven in Amsterdam subsidie beschikbaar voor begroeide daken en daktuinenTot 2018 stelt de gemeente € 125.000,- per kwartaal beschikbaar.

Meedoen?

Wil jij mee doen met de Rooftop Revolution? Meld je dan aan bij Rooftop Revolution of vraag bij mij een gratis gesprek aan. Ik heb zelf JAVA & KNSM Eiland aangemeld voor Rooftop Revolution. Als je samenwerkt met andere initiatieven is ook de subsidie voor collectieve duurzame initiatieven interessant!  Hulp nodig? Vraag een gratis gesprek aan!

Dit filmpje geeft alvast een indruk van wat Rooftop Revolution is.

You Might Also Like