tuinreservaten helpen de biodiversiteit verhogen in de stad.

Onze tuin is sinds vandaag een Tuinreservaat. Een groen paradijs waar het zowel voor jezelf als voor allerlei kleine dieren goed vertoeven is. Klein of groot, tuin, dakterras, geveltuin of balkon, overal is een Tuinreservaat mogelijk!

De Noord-kant van de tuin is een schaduwtuin met een vijver met natuurlijke oevers. Hier zitten de kikkers en verschuilen zich de egels. De bomen zorgen voor nestgelegenheid van duiven en koolmeesjes

Met het steeds lastiger te behouden van grote stukken natuurgebieden in ons dichtbevolkte land, wordt het de hoogste tijd om de kleinste stukjes groen zo natuurlijk mogelijk in te richten. Dieren gebruiken ons privé groen als ‘stapsteen’ om van de ene groene zone naar de andere te komen of gebruiken een groen tuingebied als hun volledige leefgebied.

De Noord-West kant van de tuin heeft redelijk wat zon, maar een grote notenboom en de straatbomen zorgen ook voor veel schaduw.

Met de juiste bloeiers bruist je tuin in de zomer van rondfladderende vlinders en zoemende bijen op zoek naar nectar. Passerende egels scharrelen je tuin in als ze onder een niet te dichte afscheiding door kunnen. Genoeg beschutting, struiken met bessen en noten en nestplekken zorgen voor een scala aan vogels in je tuin. En met een vijver of waterplaats in je tuin blijven libellen, kikkers en andere waterdieren graag rondhangen. Wat voor tuin je ook hebt, je kunt er altijd een Tuinreservaat van maken! En daarbij hoef je helemaal niet veel tijd kwijt te zijn aan het onderhoud.

De Oostkant van de tuin heeft in de ochtend veel zon, en met die zon wordt ik wakker om mijn telling te gaan doen. Doe je mee en meld je tuin aan als tuinreservaat

Tuinreservaten is een campagne van VARA Vroege Vogels/tuinreservaten.nl, IVN, Vogelbescherming, Vlinderstichting, RAVON, Zoogdiervereniging, Bijenstichting, Groei & Bloei, Vivara ( !) , Natuurkalender, EIS (European Invertebrate Survey), Stichting Oase, Wilde Weelde en KNNV. Sinds de start van de campagne in maart 2011 zijn meer dan 4.000 tuinen aangemeld als tuinreservaat: samen goed voor een oppervlakte van ruim 100 voetbalvelden. Neem ook eens een kijkje op de website van Tuinreservaten en doe mee!

De zuidkant van onze tuin heeft een hoge beukenhaag met in de hoek een bostuin met dennenbomen en een berk. Daaronder een eetbaar hout kwekerij waar ik zelf, maar ook de eekhoorns graag aan knabbelen

Hulp nodig?

Heb jij een leuk idee om je wijk te veraangenamen, maar weet je nog niet hoe? Of heb je wel de wens om je buurt leefbaarder te maken, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Vraag dan een gratis gesprek aan, waarin we verkennen wat je wensen zijn en hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like