Ga voor een gegarandeerd witte kerst dit jaar!

Hoe gaat het met je nieuwe beroep als aanrechtagrariër? Zit er nog genoeg fut in het oesterbroed? Aan alles komt een eind, ook in de natuur en dus ook aan de groeikracht van het oesterbroed. Als de growkit werkloos in de kast of schuur staat, kun je ook geen oesterzwammen kweken en dat is jammer! 

Met de kweek van oesterzwammen roep je een halt toe aan de verspilling van reststromen van koffieprut en maak je van afval voedsel. Zo:

  • voorkom je veel water verspilling
  • voorkom je CO2-productie
  • zorg je dat jouw maaltijd minder voedselkilometers en fossiele brandstoffen gebruikt (gemiddeld legt iedere maaltijd 12.000 km af)

Maak de emmer leeg, stort het substraat in de tuin of plantenbak als mooie mulch (bodembedekker) en bescherming van de vorst voor de planten. Bestel met korting een navulzakje oesterbroed om een vliegende start te maken in 2021 en over 5 weken weer oesterzwammen te kunnen eten. Met de code urbanfarming krijg je € 1,- korting in mijn webshop. Je kunt 1 zakje bestellen 

Oesterzwammen zijn – net als veel andere eetbare paddenstoelen – uitermate gezond. In oesterzwammen zitten stoffen die kankerremmend werken. Dat is in verschillende onderzoeken aangetoond. Ook zijn er stoffen aangetoond die een anti-diabetische werking hebben en het cholesterol verlagen.

Oesterzwammen worden omschreven als de vegetarische biefstuk. Na het bakken, behoudt de zwam een stevige bite. En door het relatief hoge eiwitgehalte, het zeer lage vetgehalte en het ontbreken van cholesterol, zijn oesterzwammen ideaal voor bewuste eters en voor mensen met een dieet. Dat oesterzwammen ook heerlijk smaken, is daarbij natuurlijk mooi meegenomen.

En nu maar lekker koffie drinken! Je kunt op vele manieren aan koffiedik komen zoals uit de:

  • percolator
  • snelfiltermaling
  • senseopads 
  • espressomachine
  • bij het café op de hoek enz.

Doe je voordeel met de kortingscode. Er gaat niets boven zelf gekweekte oesterzwammen. Nergens krijg je ze verser dan bij jou van het aanrecht. Bestel een nieuw zakje broed en maak gebruik van de kortingscode urbanfarming

Ik hoop dat ik je weer enthousiast heb gemaakt voor het kweken van oesterzwammen en wens je alvast een witte duurzame kerst toe.

Aanmelden als Zwambassadeur

You Might Also Like