samen de buurt leuker maken

Een groene en schone stad waar het ook voor de generaties na ons goed en gezond wonen is. De gemeente Amsterdam werkt er al aan, maar jij kunt in de openbare ruimte ook zelf iets doen. De gemeente moedigt buurtbewoners zelfs aan om samen de woonomgeving groener en leefbaarder te maken. Wellicht heb je al een idee om samen met de buren de wens – een groene, schone en duurzame stad in vervulling te laten gaan.

het idee uitvoeren

Maar hoe krijg je buren enthousiast om de omgeving groener te maken? Zoals samen groente kweken op een braakliggend terrein of boomtuintjes in de straat aanleggen. Welke regels gelden er voor een groenproject in de openbare ruimte en is er misschien geld nodig om het van de grond te krijgen?

kennis en advies

Ik help je graag verder. Ik ondersteun bewoners bij hun inspanningen om de buurt samen groener te maken. Ik weet veel van ( inheemse-) planten en (beschermde-) dieren in de stad en ik heb ervaring met het samen projecten opstarten in de buurt. Ik ken de lokale regelgeving, beleid, historie en afspraken tussen gemeente, bedrijven en bewoners op natuur en milieugebied. Ik ben op de hoogte van de subsidiemogelijkheden en de procedures die je moet doorlopen om een groenproject in de openbare te laten slagen. Ik weet de weg binnen het stadsdeel en kan jou met de juiste medewerker in contact brengen. Maar ook met externe deskundigen of andere vrijwilligers die in de buurt al met groenprojecten bezig zijn.

meer weten?

Wil je je idee met mij bespreken of inspiratie opdoen voor groenprojecten in jouw buurt? laat het me weten. Verder kun je hier de gratis tips downloaden om een initiatief te starten.

Hulp nodig?

Heb jij een leuk idee om je wijk te veraangenamen, maar weet je nog niet hoe? Of heb je wel de wens om je buurt leefbaarder te maken, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Vraag dan een gratis gesprek aan, waarin we verkennen wat je wensen zijn en hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

“ik hoef geen tuin, ik deel een park”

Loesje

You Might Also Like