Saaie stad wordt groen, eetbaar paradijsje

Overmorgen ga ik het ’tuintoerisme’ in Todmorden ervaren. Todmorden was ooit een saaie, weinig groene stad onder de rook van Manchester. Maar nu, na de revolutionaire aanpak van Pam Warhurst met haar tuinpropaganda en ‘Incredible Edible‘, zijn zelfs het politiebureau en de begraafplaats omgetoverd tot een eetbaar landschap.

En nu ga ik deze bijzondere Engelse superheldin persoonlijk ontmoeten! Ik ga haar interviewen en plaats daarvan natuurlijk een bericht op deze site. Als je nog specifieke vragen aan haar wil stellen, laat het me dan weten welke!  Om alvast een beeld te krijgen van Pam, kijk dan naar haar TedXTalk: “How can we eat our Landscapes”.
todmorden
Pam was de inspiratiebron voor mij en de manager van het winkelcentrum Hoofddorp, Sonja Olthuis, om het Groene-Loperfestival revolutionair onorthodox groen aan te pakken.

Alles werd uit de kast getrokken om de vergroening in gang te zetten: versteende kunstobjecten werden groene kindertuinen en het polderplein was bezaaid met groene activiteiten als wormshops, oesterzwammen kweken  uit koffieprut, buurt composteren maar ook maaltijden maken van kliekjes en voedselbossen.

(By the way: Als je nog geen uitnodiging hebt gehad voor het Groene Loperfestival 2016 en je graag wilt meedoen: laat het me weten, want het moet dit jaar nog groener en revolutionairder!)

Wil jij ook meedoen met de Incredable-Edable.Amsterdambeweging? Het begint bij jezelf, je balkon, je geveltuin, je straat, je buurt, je wijk, je stad en eindigt met de wereld. 

 

Hulp nodig?

Heb jij een leuk idee om je wijk te veraangenamen, maar weet je nog niet hoe? Of heb je wel de wens om je buurt leefbaarder te maken, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Vraag dan een gratis gesprek aan, waarin we verkennen wat je wensen zijn en hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *