Plastic-Race tussen KNSM & JAVA eiland

Gemiddeld scheiden 7,4% van de huishoudens hun plastic afval. Dit kan beter! Daarom is in Amsterdam een plasticafvalrace georganiseerd.

Bewoners van JAVA en KNSM Eiland in Amsterdam recyclen gedurende 10 weken zo veel mogelijk plastic. Deze plasticafvalrace is een voorbeeld van hoe je bewoners enthousiast krijgt voor een schonere buurt en een circulair leven*.

Waarom zou je plastic weggooien als je er een mooi nieuw product van kan maken? Neem FabCity, waar plastic uit de genoemde race wordt omgevormd tot dakpannen voor Tiny Houses**. Dat proces heet upcycling.

En eh… KNSM Eiland staat voor!

Hoe doe je mee?
Start met plastic afval recyclen, breng het naar de container in jouw buurt en moedig je buren aan. Je kunt je plastic ook naar de plasticfabriek op Fabcity brengen. Daar wordt de stand per eiland nauwkeurig bijgehouden.

Ook jouw wijk toekomstbehendig maken?
Als je meer wilt weten over afval, recycling, upcycling en de verduurzaming van jouw wijk, vraag een gratis gesprek met me aan.

* circulair leven: grondstoffen en kennis die je gebruikt ook weer teruggeven aan de natuur en de maatschappij.

** Tiny House: overgewaaid uit Amerika. Het is een duurzaam gebouwd huis (op een fundering of een trailer) van maximaal 28 m2 waar je het hele jaar in woont. Het zijn vaak houten huisjes, maar andere materialen komen ook voor.

You Might Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *