laat je inspireren tijdens de Week van het klimaat

Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren. Iedereen kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Van 31 oktober tot en met 6 november 2022 staan we in Nederland hier éxtra bij stil tijdens de Nationale Klimaatweek en ik doe ook mee! Door heel het land worden allerlei activiteiten georganiseerd in het teken van het klimaat. Ook binnen de gemeente Sittard-Geleen zetten inwoners, ondernemers en organisaties zich in voor dit belangrijke thema.

Probeer in de tuin zoveel mogelijk bestrating te vervangen door groen. Maak bijvoorbeeld een geveltuintje voor het huis of een border in de achtertuin. De opsluitrand bij de border kun je maken van weggehaalde tegels of stenen. Vervang voor het planten altijd wel eerst het bestratingszand door tuinaarde zodat de plant beter voedingstoffen kan opnemen.

Doe meer met groen, duurzaamheid en toekomstbehendigheid. Realiseer ‘onhaalbare’ dromen voor een groene, duurzame, vitale en socialere wijk. Word een groene voortrekker en creëer je eigen paradijs, met en in jouw wijk. Werk samen en  creëer maatschappelijke impact.

Ondanks alle maatregelen in de openbare ruimte is de hulp van alle inwoners van Nederland nodig aangezien zo’n 40% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde leefomgeving

Tijdens deze klimaatweek geef ik op woensdag 2 oktober op Debijestraat 3 van 13.00 tot 16.00 uur een rondleiding rondom, op, en in ons ons huis om je te inspireren voor duurzaamheid en zelf ook aan de slag te gaan. Als inwoner van de gemeente Sittard-Geleen zet ik mij in om de woon- en leefomgeving te verduurzamen. Het doel: de omgeving aangenamer, groener en meer circulair te maken.

Het klimaat verandert. Het weer wordt minder stabiel. Soms gaat het hard regenen en dan is het weer voor langere tijd droog. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast. Door je tuin minder te verharden word je tuin comfortabeler en komen er meer vogels en vlinders. Fijn voor jezelf, goed voor het klimaat

Kom a.s. woensdag 2 november langs tussen 12.00 en 16.00 uur dan kun je bij ons thuis zien hoe wij ons eigen woning hebben verduurzaamd. Dit zijn de excursiepunten die je gaat ervaren!

Adres: Debijestraat 3, 6164 BE Geleen.

Hulp nodig?

Heb jij een leuk idee om je wijk te veraangenamen, maar weet je nog niet hoe? Of heb je wel de wens om je buurt leefbaarder te maken, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Vraag dan een gratis gesprek aan, waarin we verkennen wat je wensen zijn en hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like