kom naar de oogstdagen op Watersley Sports & Talentpark

We gaan van start!


Op zondag 22 en zaterdag 28 november 2020 wordt, met de organisatie van twee oogstdagen, de eerste stap gezet richting de nieuwe voedselvoorziening op Watersley Sports & Talentpark te Sittard. Rondom het historische klooster wordt middels het toevoegen van een 500-tal bomen, diverse gewas-/plantsoorten en verschillende diersoorten, het landschap in 2021 verreikt.

zaailingen oogsten in een omgeving die je verrast

Dit alles met als doel om een lokale voedselvoorziening te creëren waarbij geëxperimenteerd kan worden met gezonde en duurzame voedingsmiddelen en daarmee het ontwikkelen van een uitgebalanceerd dieet dat aansluit bij de wensen van de sporter op Watersley en de lokale burgers. Op deze manier is dit project niet enkel uniek in de directe omgeving, maar ook op provinciaal en wellicht zelfs nationaal niveau.

handen uit de mouwen


Voordat we kunnen gaan planten, moet er natuurlijk eerst geoogst worden en dat doen wij graag sámen met jou! In samenwerking met meerbomen.nu, zijn de eerste oogstdagen inmiddels gepland. Via de website van Meerbomen.nu kun jij je aanmelden voor (een van) de oogstdagen op Watersley op 22 en 28 november a.s. en op die manier uw steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het nieuwe voedselbos:

De filosofie van Watersley Sports & Talentpark


Watersley Sports & Talentpark is een wooncampus voor zowel nationale- als internationale jonge topsporttalenten. Een plek waar talloze faciliteiten met elkaar verbonden zijn en waar groei en ontwikkeling centraal staan. Binnen vier jaar tijd zullen de Olympische Spelen niet aan de andere kant van de wereld plaatsvinden, maar praktisch in onze voortuin (Parijs 2024) en precies dat plaatst Watersley in een unieke positie om zich verder te ontwikkelen als sport- en talentencampus en als voorbereidingslocatie voor 2024. Om optimaal gebruik te maken van deze unieke kans, wordt dit jaar nog gestart met de ontwikkeling van het voedselbos op Watersley Sports & Talentpark. Naast het herstellen van de oorspronkelijke functie, is dit ook een belangrijke stap om de sporters te kunnen voorzien van de best mogelijke voeding. Deze vroege start garandeert een kwalitatieve en kwantitatieve voedselproductie voor over vier jaar. Daarnaast creëren we maatschappelijke impact door samen met de minderbegaafden van de dagbesteding (o.a. Pergamijn en de Parkschool) het onderhoud te verzorgen. De voeding afkomstig van het terrein vormt de basis voor de jonge sporters en wellicht in de toekomst ook voor senioren en andere behoevende in de regio

op zoek naar oogstlocaties

Meerbomen.nu

De oogstdagen worden mogelijk gemaakt door de inzet van meerbomen.nu. Een miljoen bomen planten in één plantseizoen. Het kan, als er genoeg mensen meehelpen! We slaan de handen ineen om in het plantseizoen van 2020/2021 minimaal 1 miljoen bomen te planten. Dit doen we omdat wij geloven dat bomen planten dé oplossing is om klimaatverandering tegen te houden, de biodiversiteit te herstellen en een handelingsperspectief te bieden. Zo laten we de wereld mooier achter voor de volgende generaties.

Franke van de Laan laat zien dat Watersley een grote verzameling zaailingen herbergt

Op maar liefst 870 plekken in het land zal er geplant worden en Limburg is, na Noord-Brabant, die provincie waar komend jaar de meeste bomen geplant zullen worden. Eén van deze locaties is Watersley Sports & Talentpark waarbij de bomen onderdeel zullen uitmaken van het nieuwe voedselbos.

Met de oogstdagen snijdt het mes aan 2 kanten. Je oogst bomen maar je plantenkennis wordt ook vergoot

planning

Ben jij geïnteresseerd en wil je graag een steentje bijdragen tijdens (een van) de oogstdagen?

Via de website van Meerbomen.nu kunt jij je makkelijk aanmelden voor de verschillende oogstdagen in heel Nederland.


Joop Petit is onze gastheer voor de komende 2 oogstdagen op Watersley

wanneer precies ?


We werken op beide dagen in twee dagdelen, namelijk van 10:00 tot 12:30 en van 13:00 tot 15:30 uur. In de opmerkingen bij de aanmelding kunt je aangeven of je de ochtend, middag of hele dag wilt mee oogsten.

contact

Wilt je meer informatie over het meerbomen.nu project?
Kijk op de website of mail naar info@meerbomen.nu

Hulp nodig?

Heb jij een leuk idee om je wijk te veraangenamen, maar weet je nog niet hoe? Of heb je wel de wens om je buurt leefbaarder te maken, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Vraag dan een gratis gesprek aan, waarin we verkennen wat je wensen zijn en hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

You Might Also Like