Guerilla Gardening

Iedereen kent wel het gezegde: “Boompje groot, plantertje dood“. Toch heb ik afgelopen weekend weer gemerkt dat het planten van een (noten-) boom veel energie en daadkracht oplevert bij mensen met de actie van Guerrilla Gardeners.  

Wil jij ook “iets Groots” doen voor het klimaat door “iets kleins” te gaan planten? Meld je boom en locatie dan aan en kom je boom halen!

Veel mensen zien de noodzaak in om iets terug te kunnen doen voor de aarde en weten als geen ander dat het planten van een boom het beste is wat je kunt doen in je leven.

waarom een walnoot?
En juist walnotenbomen zijn in Nederland tijdens de eerste wereldoorlog veel gekapt dus we hebben hier nog wat schade weg te poetsen.
• uiteraard jaarlijks de eetbare walnoten
• een boom waar muggen en vliegen niet van houden (vroeger werden ze daarom bij boerderijen en kinderkamers geplant)
• je verbetert de wereld er voor langere tijd mee, want ze kunnen honderden jaren oud worden.
• Een walnoot plant je voor je kleinkinderen is dan ook een gezegde.
• Een walnoot is een CO2 stofzuiger en kan zodoende het klimaat positief beïnvloeden.
• Een walnoot lever fantastisch lokaal hardhout op.

Samenwerking is de nieuwe groeimethode

“Met dit Guerrilla gardeners-samenwerkingsproject van Chris, de “kweker” van de notenbomen, en het realiseren van de verdeelpunten door Guerrilla Gardeners, en de inzet van Silvia, Freya, Jeanine, en Boy kunnen we Nederland weer een beetje groener maken. 

Als iedere Nederlander één keer in z’n leven “een steen verlegd” en een boom zou planten zou ons land er al een stuk beter uit zien.

Een walnoot leent zich ook erg goed als een “geboorteboom” of juist een boom “ter nagedachtenis” aan een oma/opa of dierbaar persoon die er niet meer is, of een boom “voor iedere “nieuwe Nederlander” met de naam en coördinaten op internet zodat zij ook een letterlijke een eigen nieuwe “family-tree” met nieuwe wortels in hun nieuwe land krijgen.(Laatste is misschien een idee om wethouders  enthousiast te krijgen voor walnotenbomen in hun stad?)

Letterlijk nieuw geplante bomen waar iedere Nederlander straks van zal profiteren. Kortom redenen genoeg om walnotenbomen te planten.

Vul onderstaande formulier in om je gratis notenboom(pje) aan te vragen! Je kan hem ophalen in Amsterdam (KNSM-eiland).

    You Might Also Like