geef je huis een extra pels tegen de winter, maak een groene wand

Een verticale tuin is een oplossing voor kleine tuinen en balkons maar ook om blinde muren of groene ( geluids-) afscheidingen te maken tussen de straat en de tuin. Een verticale tuin staat garant voor een heel jaar lang tuinplezier.

Rudy Klaassen
Met vertiplant heb je snel resultaat en een beplantingsplan op maat voor jou!

geef je huis een extra pels tegen de winter

Een gevelvergroening is een prachtig middel om muren met planten te bekleden. Een verticale tuin geeft je huis een extra pels tegen de winter. Een groene pels heeft meerdere voordelen. Groen werkt isolerend waardoor je huis ’s winters warmer blijft, en zomers koeler.

Een wingerd doet wonderen in de buurt

een levensgemeenschap voor plant en dier

alleen klimop of wingerd te denken. Het is zelfs aan te bevelen om een beplantingsplan te maken om de planten optimaal te laten groeien. Een groene wand op het noorden stelt namelijk hele andere eisen aan planten dan planten op een zuid-muur. Met een beplantingsplan kun je zelfs bloembollen, eenjarige, paddenstoelen en groentes een plek geven in de wand. Zodoende creëer je een zeer aantrekkelijk (eetbaar) ecosysteem. 

hoe groen wil je het hebben?

Bij een groene wand hoef je niet aan alleen klimop of wingerd te denken. Het is zelfs aan te bevelen om een beplantingsplan te maken om de planten optimaal te laten groeien. Een groene wand op het noorden stelt namelijk hele andere eisen aan planten dan planten op een zuidmuur. Met een beplantingsplan kun je zelfs bloembollen, eenjarige, paddenstoelen en groentes een plek geven in de wand. Zodoende creëer je een zeer aantrekkelijk (eetbaar) ecosysteem. 

Als er geen ruimte is in de breedte, dn maar de hoogte in….

verdubbel het oppervlak groen

De biodiversiteit krijgt een enorme boost waardoor het aantal planten en dieren toenemen in je tuin en straat. Je kunt al snel het groene oppervlak van je tuin verdubbelen waarbij je nog meer van het groen kunt genieten. Bovendien zorg je dat je tuin klimaatbestendig wordt en dat het water van de hoosbuien door meer planten kunnen worden opgevangen waardoor het schone regenwater niet wegstroomt de riolering in, maar wordt gebufferd in je eigen tuin.

groen is gezond, alleen al uitkijken op groen werkt stress verlagend

basisschool in Haarlemmermeer hebben een groene wand gecrowd-fund voor frisse lucht en betere leerprestatie

groene wanden zijn uitstekende fijnstofvangers

Woon je in een drukke straat met veel verkeer dan kun je als buurt een gezamenlijke vuist maken tegen het fijnstof door alle (houten) schuttingen te vervangen door een dubbelzijdige groene wand. Ook heb je een extra opvang van fijn stof gerealiseerd met het plaatsen van dubbelzijdige groene wanden tussen staat en tuin. Groene wanden zijn namelijk uitstekende fijnstofvangers. Een dubbelzijdige groene wand neemt weinig ruimte in beslag maar doet optimaal zijn werk en maakt ook nog eens de buurt veel aantrekkelijker voor mens, dier en plant.De buurt stijgt in waarde!

het Nederlandse paviljoen op de tuinbouwbeurs in Peking symboliseert natuur inclusief bouwen

Vergeet de Green Junkies niet

Natuurlijk mag de Green Junkie in het beplantingsplan niet ontbreken. De Green Junkie is een extra harige variant van kamperfoelie met grotere bladen die meer fijnstof opvangt dan andere planten.

Bouw huizen als bomen, en steden als bossen...

en het kan ook binnen!

Ook binnen kunnen groene wanden zorgen voor meer geluk, betere prestatie, schonere lucht en meer gezondheid.  Kijk hoe leerlingen in Haarlemmermeer betrokken zijn bij het realiseren van een groene gezonde werkomgeving

ecosysteem samenwerking
Netwerken in de wijk, zo doe je dat.

En nu aan de slag.

Als je dit gelezen hebt en je vraag je je zelf af,  het is prachtig, maar kan dit ook in mijn eigen omgeving?  Er is in veel steden ook subsidie beschikbaar voor een groene wand! Meer weten? Neem dan contact met mij op en ik kijk samen met jou op locatie wat jij kunt doen.

Vraag nu een gratis gesprek aan

.

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

 

 

 

 

You Might Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *