doe mee met World Clean Up Day

Elk jaar worden er op “World Cleanup Day” gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. Een ongekend succes! De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën.

zwerfafval is een wereldwijd probleem. Hier een vervuilde kust op Ambon

Daarom roepen we heel Nederland op om de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen tegen de plasticsoep! Doe jij ook mee? Bekijk welke opruimacties er in jouw buurt al zijn

help mee met het afvalonderoek

Waar wordt het meest opgeruimd? Wie is het fanatiekst en wat voor soort afval wordt het vaakst gevonden? Met de Litterati-app kunnen we dat op World Cleanup Day heel precies in kaart brengen! Door zwerfafval te registreren kunnen we de bronnen van het probleem identificeren, de producenten ermee confronteren en dichter bij structurele oplossingen komen. Doe ook mee met het afvalonderzoek en draag bij aan een toekomst zonder zwerfafval!

met de klas afval opruimen geeft energie en een goed gevoel. Zo leren de kinderen hun rol als goede wereldburger

samen de buurt schoon houden

Duurzaam onderwijs gaat samen met goed burgerschap en betrokkenheid van en met de omgeving. Dat betekent dat er interactie plaatsvindt tussen de school en de wijk/omgeving. Letterlijk gaan leerlingen de wijk in en komt de wijk binnen in de school Laat de buurtbewoners zien dat de school duurzaam betrokken is. Dit kun je doen door met alle kinderen afval op te ruimen dat rondslingert in de omgeving. Scheidt het afval op de bekende manieren en je maakt de buurt geïnteresseerd in de maatregelen die de school neemt op het gebied van duurzaamheid.

Doe mee met je klas


Ook kun je natuurlijk met je klas meedoen aan World Cleanup Day. In de week van 12 t/m 15 september komen veel scholen in actie voor een schone planeet. Maar je kan natuurlijk ook op de officiële datum van World Cleanup Day meedoen op zaterdag 17 september, met vrienden en vriendinnen of bijvoorbeeld met je ouders! En natuurlijk houden we ons tijdens de opruimactie aan richtlijnen van het RIVM.

Met het project De Recycle Boog in Haarlemmermeer wordt een school in 1 dag klaar gestoomd om gescheiden afval in te zamelen.

You Might Also Like