Maaltijd maken van weggegooid voedsel

In 2015 werkte ik samen met de bewoners van de Albert Cuyp-markt. Ze constateerden dat er veel voedsel werd verspild. We bedachten een plan om buurtgenoten bewust te maken van dit probleem en Nike Matt Barkley Jersey ze te motiveren minder eten te verspillen.

We organiseerden een klikoparty, waarbij we met de buurtbewoners gingen trash diven: we ‘doken’ in de vuilnisbakken om daar bruikbaar maar weggegooid voedsel uit te halen. (Ja, je leest het goed: anno 2015 was daar nog geen gescheiden afval.)

 

Restaurant TRUST deed graag mee. De eigenaar stelde het restaurant beschikbaar voor de buurtbewoners, die het voedsel dat weggegooid werd van de markt daar gingen bereiden tot een maaltijd voor de buurt. Goed voor de saamhorigheid én leuk om met zijn allen zo’n maaltijd te maken en op te eten.

Hulp nodig?

Heb jij een leuk idee om je wijk te veraangenamen, maar weet je nog niet hoe? Of heb je wel de wens om je buurt leefbaarder te maken, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Vraag dan een gratis gesprek aan, waarin we verkennen wat je wensen zijn en hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen