Doe meer met groen, duurzaamheid en toekomstbehendigheid. Creëer een werkomgeving die inspireert en klimaatbestendig is. Word een groene voortrekker. Werk samen en creëer maatschappelijke impact.

Verander je saaie bedrijventerrein in een fijne omgeving

park 2020
Het Cradle 2 Cradle business Park inspireert leerlingen, maar eingelijk iedereen.

Zit jij met je bedrijf op zo’n saai bedrijventerrein waar niemand dood gevonden wil worden? Waar daken met vogelnesten, bossages, groene wanden en zonnepanelen totaal ontbreken en waar water geen kant op kan, omdat alles betegeld of geasfalteerd is?

Ik snap dat wel – dat is lekker goedkoop en makkelijk in onderhoud en makkelijk bereikbaar voor vrachtwagens van leveranciers.

Zo word je niet geprikkeld om een omgeving te creëren die er goed uitziet en klimaatbestendig is.

Maar het is zó onaantrekkelijk, dat klanten er alleen uit noodzaak over de vloer komen.

bough Bikes!
Met de ‘Grow 2 Build- Bough-bike tour”‘ bezoeken we hier het Miscanthus Centrum. 

Ik noem bedrijventerreinen dan ook niet voor niets ‘de grijze schimmel van de stad’. Ze slokken veel ruimte op en dragen niets bij aan de verantwoordelijkheid die je als samenleving hebt om een toekomstbestendige omgeving te maken.

Bedrijventerreinen horen biodivers te zijn. Met broedende vogels, een waterbuffer en veel groen. Zelf energie opwekkend, los van de stekker. Er is meer dan alleen dat bedrijventerrein. Gemeenten maken zich hier al jaren zorgen om.

En er is een oplossing!

Uiteraard. Voor alles is een oplossing. En ik kan je daarmee helpen.

Wil jij dit ook?

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan en we bekijken samen de mogelijkheden.
Gratis gesprek aanvragen

Maar waarom zou jij dat willen? Wat heb jij eraan – dat is toch alleen maar weer ingewikkeld en duur?

Dat hoeft het niet te zijn.

groene wand biodivers maken
een groene wand zorgd voor meer biodiversiteit. 

Je kunt jouw groene, duurzame bedrijventerrein als USP – Unique Selling Point – gaan gebruiken. Goed voor je imago! Daardoor krijg je meer klanten en draai je meer omzet. Bovendien werk je samen met meer andere partijen dan tot nu toe, wat veel voldoening geeft en uiteindelijk ook weer bijdraagt aan je omzet.

Hoe dan?

Dat kan op heel veel manieren.

Je kunt bijvoorbeeld van loze ruimte iets maatschappelijks maken, zoals een zonneweide of iets voor de buurt.

 

Je kunt je dak weggeven aan de buurt door er zonnepanelen op te plaatsen en de energieopbrengsten weg te geven aan de omwonenden van je bedrijf. Dit is uiteraard geweldig voor je imago:

  • je bent groen bezig
  • je bent socialer
  • het is financieel aantrekkelijk om energie op te wekken, omdat je geld terugkrijgt van je leverancier
  • je moet klimaatdoelstellingen halen, wat je hierdoor makkelijker behaalt. Verander jij je ‘grijze schimmel van de stad’ in een sociaal knooppunt?Ben je geïnspireerd geraakt en wil je hulp om van je saaie bedrijventerrein een gewilde plek te maken in de buurt?

Laat leerlingen jouw probleem oplossen én uitvoeren

Je kunt behalve je eigen omgeving aanpassen uiteraard ook bijdragen aan het verbeteren van andere plekken.Ik werk veel samen met het onderwijs, dat bestaande problemen van ondernemers oplost. De plannen die leerlingen bedenken, worden ook daadwerkelijk uitgevoerd.Heb jij een probleem dat te maken heeft met innovatie, verduurzaming of vergroening van de omgeving? Laat het me weten! Dan koppel ik je aan een groepje leerlingen.Lees ook enkele voorbeelden op de pagina Onderwijs om een idee te krijgen van de vraagstukken die ze behandeld hebben.Help anderen met de uitvoering van hun oplossing

Voor sommige onderwijsopdrachten hebben we bedrijven nodig die helpen om de oplossing uit te voeren. Denk aan sponsoring met materialen en/of mankracht.

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen