Doe meer met groen, duurzaamheid en toekomstbehendigheid. Creëer een gemeente waar mensen graag willen wonen, werken en leren.  Groen is belangrijk. Het houdt onze steden aantrekkelijk, is nodig voor duurzame landbouw en helpt onze droge voeten te houden. Word een groene voortrekker. Werk samen en creëer maatschappelijke impact.

Aan de slag binnen je organisatie

Park 2020 biodiversiteit is overal
Bedrijven terrein Park 2020 van Delta Development in Hoofddorp is zo ingericht dat de biodiversiteit op de grond, tegen de muren, op het dak, maar ook in de gebouwen toeneemt. 

Verander je saaie kantoor in een fijne omgeving
Werk je op een gewoon kantoor? Met vooral veel bureaus, stoelen en kasten? Of misschien is er wel ergens een plant of kek gekleurd stuk muur te vinden… Maar dan nog is de basis heel standaard.

Het lijkt effectief, maar dat is het niet. Laat staan dat het je inspireert en je creativiteit bevordert om je werk écht effectief te doen.

En er is een oplossing!
Uiteraard. Voor alles is een oplossing. En ik kan je daarmee helpen.

Hoe dan?
Dat kan op heel veel manieren.

Bedrijven terrein Park 2020 van Delta Development
leerlingen werken aan een opdracht van de levende stad en krijgen een excursie op het bedrijvenpark Park 2020 

Je kunt bijvoorbeeld van loze ruimte een kantoortuin maken, er een schommel hangen om eens even los te gaan als een blij kind en weer energiek de dag door te komen.

Je kunt ook een ruimte of plein inrichten als ontmoetingsplaats voor de buurt, zodat je weer eens andere mensen ontmoet tijdens je koffiepauze en inspiratie opdoet. In contact komt ‘met het veld’. Misschien brengt die ene buurtbewoner een geniaal idee te berde, waardoor de organisatie én de samenleving flink geholpen zijn!

peer educators
studenten begeleiden leerlingen bij een bedrijvenbezoek op Park 2020.

Je kunt ook je dak weggeven aan de buurt door er zonnepanelen op te plaatsen en de energieopbrengsten weg te geven aan de omwonenden van je organisatie. Dit is uiteraard geweldig voor je imago:

  • je bent groen bezig
  • je bent socialer
  • het is financieel aantrekkelijk om energie op te wekken, omdat je geld terugkrijgt van je leverancier
  • je moet klimaatdoelstellingen halen, wat je hierdoor makkelijker behaalt

Wil jij dit ook?

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan en we bekijken samen de mogelijkheden.
Gratis gesprek aanvragen

Binnen én buiten je organisatie

Laat leerlingen je probleem oplossen én uitvoeren

leerlingen als ambassadeurs
leerlingen worden de ambassadeurs van je bedrijf zodra ze zien waar je voor staat.

Je kunt geld besparen én flink impact hebben op je omgeving door leerlingen te helpen aan stageplekken en/of onderzoeksopdrachten. Je leest er meer over op de pagina Onderwijs. Dat heeft voordelen op heel veel verschillende manieren:

  1. het bespaart je geld
  2. je helpt leerlingen met een inspirerende opdracht toekomstbehendig te worden
  3. het is goed voor je imago
  4. je leert wat er speelt, omdat je in contact komt met andere groepen uit de samenleving dan je normaliter rechtstreeks spreekt/ziet vanuit je organisatie
  5. Leerlingen denken “out of the box” en kunnen met zeer vernieuwende en frisse ideeën komen waar volwassenen nooit aan hadden gedacht.
  6. Leerlingen kunnen zonder waarde oordeel de vinger op de zere plek leggen

Heb jij een probleem, uitdaging of opdracht die te maken heeft met innovatie, verduurzaming of vergroening van de organisatie en/of de omgeving? Laat het me weten! Dan koppel ik je aan een klas of groep(je) leerlingen. Lees ook enkele voorbeelden op de pagina Onderwijs om een idee te krijgen van de vraagstukken die ze behandeld hebben.

Buiten je organisatie

STIPO en de klimaatbestendige wijk in Badhoevedorp
leerlingen in overleg met een expert in de klas

Help anderen met de uitvoering van hun oplossing
Voor sommige onderwijsopdrachten hebben we bedrijven nodig die helpen om de oplossing uit te voeren. Denk aan sponsoring met materialen en/of mankracht.

Wil jij hieraan bijdragen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen