Voedselbos ontwerp

Type dienstAdvies / Begeleiding / Project
Duurin overleg

Ongeveer een derde van al het voedsel dat op de wereld geproduceerd wordt, gaat verloren. Dat schatten onderzoekers. Daaronder valt al het verlies dat plaatsvindt van productie tot en met aankoop door de consument. Een groot deel van deze verliezen wordt nog wel nuttig gebruikt, bijvoorbeeld als veevoer.

Voedselbossen zijn in opkomst, er zijn er steeds meer, en ze worden gezien als een van de
alternatieven voor de intensieve landbouw, maar vervullen ook de vraag van burgers. De vraag naar andere vormen van natuurbeleving, en natuurvriendelijke, gezonde lokale producten.

Hoe gaan we dat oplossen?

Droomt jij ook van een eetbaar park of groene, natuurlijke plekken in de buurt waar kinderen kunnen spelen? Ik ontwerpt eetbare (sier-)tuinen, moestuinen, voedselbossen, geveltuinen, natuurspeelplekken en groene schoolpleinen.

Wil jij ook aan de slag met stadslandbouw, permacultuur, (buurt-) moestuinen en voedselbossen? Heb jij ook een plan bij jou in de buurt? Zie jij kansen? Ik denk graag met jou mee over het realiseren van eetbare projecten.

Of het nu gaat over advies, financiering, ontwerp, pr/communicatie/educatie, uitvoering, aansturing of andere obstakels waar jij tegen aanloopt; Ik kan jou helpen om jouw idee uit te werken of aan te leggen.

Wat zijn de voordelen?

Een vakkundig ontworpen voedselbos:

  • verzoent landbouw en natuur
  • levert na circa 5 jaar langdurig steeds rijkere oogsten op met veel smakelijke en gezonde producten
  • vraagt weinig onderhoud en beheer
  • groeit het beste zonder (kunst-) mest en pesticiden
  • verrijkt het landschap en natuur met een grote biodiversiteit
  • heeft een grote wateropslagcapaciteit
  • legt veel CO2 vast in bodem en biomassa
  • is een veerkrachtig ecosysteem dat van nature goed bestand is tegen ziekten, plagen en weerextremen
  • vormt een sterke en veelzijdige basis voor nieuwe , duurzame verdienmodellen in de landbouw
  • bevordert de transitie naar een duurzaam voedselsysteem
"Rudy krijgt mensen in beweging"

Rudy heeft ons geholpen bij het opzetten van het ) trainen van energiecoaches, het aandragen van ideeën, het enthousiasmeren van mensen, uitvoeren van plannen. Ik heb Rudy als een zeer enthousiast en deskundig persoon ervaren die mensen daadwerkelijk in beweging krijgt.

Aarnoud van der DeijlWerkgroeplid bij De Ark

Interesse?

Heb je interesse in deze dienst? Zit je nog met vragen of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem vooral contact op! Ik denk graag met je mee.
Contact opnemen

Meer weten? Bekijk deze blogs!

creëer je eigen voedselbos

De meest geschikte tijd om een boom te planten is 20 jaar geleden. De beste tijd daarna is nu! Chinees spreekwoord We … Verder lezen creëer je eigen voedselbos

Lees meer

165.000 gratis bomen en struiken voor Limburg

Aankomende winter krijgt Limburg er 165.000 bomen en struiken bij voor biodiversiteit en klimaat. Helemaal gratis. Tweeënveertig Limburgse boeren, instanties en burgers … Verder lezen 165.000 gratis bomen en struiken voor Limburg

Lees meer

De Eetbare Stad

Droom jij ook van een eetbaar park of groene, natuurlijke plekken in de buurt waar kinderen kunnen spelen? Ik ontwerpt eetbare (sier)tuinen, moestuinen, voedselbossen, geveltuinen, … Verder lezen De Eetbare Stad

Lees meer