Stadmaker

Type dienstAdvies / Begeleiding / Project
Duurin overleg

De overheid is welwillend tegenover initiatieven, maar toch kunnen veel projecten niet gerealiseerd worden. Waarom is dat? Het lijkt er vaak op dat initiatieven van burgers alleen een plek krijgen als ze zich weten aan te passen aan de logica van het overheidsdenken en handelen. Daarom is er behoefte aan een ‘stadmaker’. De bruggenbouwer tussen overheid en initiatiefnemer.

Hoe gaan we dat oplossen?

Vanuit de liefde voor de stad verbinden wij inwoners, ondernemers, overheid en instellingen om met elkaar samen te werken. Als Stadsmaker werk ik graag samen aan uiteenlopende ‘Stadsexperimenten’ . Zo maken wij onze stad!

Wat zijn de voordelen?

De burger heeft verstand van zijn eigen omgeving en er is geen reden zijn deskundigheid niet te gebruiken. De professional is in zijn eigen buurt ook burger en waarom zou die zijn professionele kennis niet inzetten?

"Rudy maakt verschil en heeft invloed"

Toen op het schiereiland Sporenburg in Amsterdam veel bouwactiviteiten tegelijk bezig waren, stonden de speelplekken voor kinderen onder druk. Ik wilde ter compensatie iets voor kinderen organiseren en dacht: “Dat kan Rudy”. Ik kende hem al, omdat hij vaker ideeën aandraagt en onderwerpen op de agenda zet bij de gemeente.

Rudy gaf een cursus van 10 bijeenkomsten aan verschillende groepen kinderen, met subsidie van gemeente. Zo konden 40 kinderen in een verstedelijkt gebied zonder te betalen veel leren over de natuur. Ze gingen aan de slag en fysiek dingen doen zoals zaadbommen maken en verspreiden en maquettes maken. Want hij vroeg de kinderen om na te denken over de inrichting van hun ideale speelplek. Ze kwamen met onderwerpen als meer aandacht voor dieren en minder plastic.

Hij heeft deze 40 kinderen op een superenthousiaste manier enthousiast gemaakt over groen in de wijk, duurzaamheid in je wijk en wat je zelf kan doen om verschil te maken. Hij heeft ze echt iets bijgebracht en daarmee bijgedragen aan duurzaamheid in mijn werkgebied.

Rudy zet dingen in gang. Als je 1000x op de knoppen drukt, gaat er op een gegeven moment wel een deur open. Dat doet hij niet voor zichzelf, maar om de wereld beter te maken. Dat vind ik heel innemend aan hem. Hij agendeert continu alles op het gebied van groen en duurzaamheid, hij zorgt ervoor dat dat niet wordt vergeten. Hij heeft ook steeds nieuwe informatie en ideeën; hij weet onwijs veel. Hij maakt verschil en heeft invloed.

Suzanne VissersGebiedsmakelaar Stadsdeel Oost, gemeente Amsterdam

Interesse?

Heb je interesse in deze dienst? Zit je nog met vragen of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem vooral contact op! Ik denk graag met je mee.
Contact opnemen

Meer weten? Bekijk deze blogs!

Met de omgevingswet ben jij aan zet!

De Omgevingswet gaat naar verwachting gelden in de loop van 2022. De omgevingswet vervangt tientallen bestaande wetten en regels over onze leefomgeving. … Verder lezen Met de omgevingswet ben jij aan zet!

Lees meer

Hoe je betrokkenheid creëert in de wijk

En ineens staan we midden in een enorme mensenmassa! Wat is hier aan de hand? Het is een gedrang van hier tot … Verder lezen Hoe je betrokkenheid creëert in de wijk

Lees meer