begeleiding lesseries Growwizzkid

Type dienstLessenserie / Buiten activiteit / Advies / Begeleiding
Geschikt voor leeftijdenPO - Onderbouw / PO - Middenbouw / PO - Bovenbouw / VO - Onderbouw
Duurin overleg

Leerlingen weten niet meer waar het voedsel vandaan komt, en eten ongezond. Leerlingen worden enthousiast gemaakt voor Natuur en techniek en innovatie.

Hoe gaan we dat oplossen?

Met het vakoverstijgende programma GrowWizzKid worden leerlingen enthousiast gemaakt voor natuur, techniek, aardrijkskunde en innovatie. Met de herkomst van gezonde voeding als basis, het zelf bezig zijn met gewassen op te kweken, te observeren en te verwerken worden leerlingen betrokken bij een veelheid aan onderwerpen en thema’s.

Door leerlingen doorlopend en over de verschillende leerjaren heen, in contact te brengen met de herkomst van voedsel, leren ze weer waar ons eten vandaan komt. Dit resulteert in een gezondere houding ten aanzien van voeding en leefstijl.

Wat zijn de voordelen?

Het is leuk, leerzaam en kinderen kunnen zo op een speelse manier voor hun planten zorgen en werken aan een gezonde school.

Er zijn verschillende opties:

Uit het doorlopende GrowWizzKid programma zijn lesseries te behandelen

Kostenindicatie: op aanvraag
Duur: in overleg

Afhankelijk van de lesdoelen en leeftijd van de leerlingen zijn deze op een interactieve manier in te zetten.

"Rudy is een bevlogen catalysator op een school"

Rudy heb ik leren kennen als een gepassioneerd persoon die staat voor duurzaamheid. Met zijn uitgebreide kennis van natuur, planten, kringlopen en zoveel meer, is het voor hem makkelijk om theoretische onderwerpen op praktische wijze uit te laten werken en zodoende kinderen en volwassenen te betrekken bij een meer toekomstbestendige samenleving.

Rudy is ambassadeur voor het GrowWizzKid programma in Limburg. Als begeleider van het GrowWizzKid programma op basisschool de Reuzepas geeft hij op zeer praktische wijze les, waardoor leerlingen van alles leren over natuur, planten, voedsel, duurzaamheid, innovatie en toekomst. De leerlingen zijn geboeid, erg betrokken en leerlingen betrekken op hun beurt ook ouders en verzorgers. Rudy is een bevlogen catalysator op een school. Hij zit vol ideeën en neemt ook zijn aandeel in het mogelijk maken om die ideeen uit te kunnen werken en zodoende leerlingen te betrekken. Lokale organisaties, gemeentes en bedrijven brengt Rudy in verbinding met projecten en onderwerpen die op school behandelt worden. Zo ontstaat een ‘samen de schouders eronder’ voor de toekomst mentaliteit, waar ieder van groeit.  

Ida Hendricksdirecteur Growwizzkid

Interesse?

Heb je interesse in deze dienst? Zit je nog met vragen of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem vooral contact op! Ik denk graag met je mee.
Contact opnemen

Meer weten? Bekijk deze blogs!

gezonde voeding is topprioriteit bij basisschool Reuzepas

Wist jij dat kinderen gemiddeld 6 kilo suiker per jaar consumeren door zoete drankjes op school. Als water drinken op school de … Verder lezen gezonde voeding is topprioriteit bij basisschool Reuzepas

Lees meer

Curriculum, Campus & Community

Op een duurzame school voelen kinderen zich prettig. Ze hebben energie, en kunnen die energie kwijt. Ze voelen zich betrokken bij het … Verder lezen Curriculum, Campus & Community

Lees meer

8 doe-het-zelf activiteiten voor op school

Werk jij op een school en wil je meer doen met groen, duurzaamheid en ‘toekomstbehendigheid‘? Dan ben je bij mij aan het … Verder lezen 8 doe-het-zelf activiteiten voor op school

Lees meer