Park 2020 is een mooi voorbeeld hoe je groen en techniek samen pakt om duurzaamheid te realiseren

Groene bedrijfsvoering

Type dienstAdvies / Begeleiding / Project
Duurin overleg
Park 2020
Het bedrijven terrein Park 2020 in Hoofddorp heeft meer biodiversiteit dan de rest van de omgeving

Wanneer je vanuit een probleemstelling redeneert zou je kunnen zeggen dat in werkomgevingen de arbeidsproductiviteit omhoog mag en het ziekteverzuim naar beneden. Dat zijn belangen van de werkgever. de werknemer is gebaat bij een omgeving die aanzet tot meer inspiratie, creativiteit en werkplezier. Eigenlijk zou het maatschappelijk rendement voorrang verdienen, maar kostenbeheersing bij de werkgever spreekt soms meer tot de verbeelding. Bovendien geeft dat een prikkel tot investering.

 

Hoe gaan we dat oplossen?

We zijn geneigd om alles technisch op te lossen. Door de natuur in te schakelen draagt groen integraal bij aan de oplossing van het vraagstuk. Groen en techniek kunnen daarbij samenwerken of elkaar versterken.  Ik help jou bij een integraal groen ontwerp proces. Het gaat er om hoe elementen als beplanting, water en licht met elkaar zijn verbonden om optimaal de gewenste functies van het gebouw te ondersteunen.  Ik beschik over een goede sortimentskennis, zowel in de breedte als in de diepte. Welke gevelbeplanting is geschikt voor het binden van fijnstof, of goed voor vogels, bijen of vlinders. Welke beplanting kan goed tegen zo en wind op hoogte? Met welke beplanting kan afvalwater worden gezuiverd. Welke bomen zijn geschikt voor een daktuin. Hoe kan groen de akoestiek verbeteren?  Integraal ontwerpen leidt tot de beste ontwerpen van een gebouw. Betere gebouwen tegen lagere kosten, minder onderhoud- en certificering. 

Cradle 2 Cradle Businesspark Hoofddorp
The Young Reporters’ van het Herbert Vissers College maken kennis met Cradle 2 Cradle en Park 2020 in Hoofddorp.

De uitstraling van jouw bedrijventerrein is hét visitekaartje voor de onderneming. Oogt jouw buitenterrein verzorgd, dan is de eerste indruk bij jouw bedrijf dat ook. Kies voor een goede indruk met de juiste inrichting en integraal beheer. Wij geven uw bedrijventerrein of bedrijfstuin graag een professionele en aansprekende uitstraling.

Natuur Inclusieve Woon-/werkomgeving
wonen en groen zijn niet meer elkanders vijanden, maar doordringen elkander geheel

Waar jij ook werkt, jou handelen en werkzaamheden hebben invloed op de natuur en het milieu. Als ondernemer een groene voetstap achterlaten past dat helemaal binnen het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De inrichting van een groen bedrijventerrein of bedrijfstuin levert hierbij een waardevolle bijdrage. Een groene buitenruimte zorgt naast een prettige en veilige werkomgeving verder ook voor een schonere lucht, waterberging en meer biodiversiteit in de omgeving.

stadhuis Venlo
Een groen dak met een bijenkast levert meerwaarde voor het gebouw, maar ook voor de omgeving,

De inrichting van een bedrijventerrein of bedrijfstuin bepaalt de functionaliteit van de ruimte. Groen zorgt voor een prettigere werkplek en biedt mogelijkheden om te ontspannen. Verzorgde beplanting kan verder bijdragen aan een warme entree of een heldere routing en zo veilige verkeersstromen ondersteunen. Zelfs wanneer de ruimte schaars is, zijn er mogelijkheden voor groen. Denk aan binnentuinen, gevelbeplanting en daktuinen maar vergeet ook de nestgelegenheid niet in, op en rondom de gebouwen. 

 

Wat zijn de voordelen?

Meerwaarde om te vergroenen
Verhoogt het concentratievermogen maakt bedrijventerreinen aantrekkelijk creëert een gezonde werkomgeving verhoogt de productiviteit versterkt het (duurzaamheids-)imago verhoogt medewerkerstevredenheid maakt bedrijventerreinen toekomstbestending verhoogt de biodiversiteit en biedt klimaatoplossingen

Een doordachte aanpak zorgt voor:

  • beheersbare, lage onderhoudskosten van je groen
  • oplossing die blijvend mooi is
  • gegarandeerde blijvende veiligheid van pand en terrein
  • hogere vastgoedwaarde van het pand & het bedrijvenpark
  • aangenaam aangezicht

"Zijn passie is aanstekelijk"

Rudy heeft voor GroenRijk Zwanenburg een duurzaamheidstraject geïnitieerd op weg naar 'Energie neutraal' met als vervolg stap naar een circulair tuincentrum. Daar zijn we heel erg blij mee! Als gepassioneerd duurzaamheidsexpert kan ik Rudy iedereen van harte aanbevelen. Zijn passie is aanstekelijk.

Arjan van BeemGroenRijk Zwanenburg

Interesse?

Heb je interesse in deze dienst? Zit je nog met vragen of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem vooral contact op! Ik denk graag met je mee.
Contact opnemen

Meer weten? Bekijk deze blogs!

Klimaat in Bedrijf

In 2015 tekenden alle landen het klimaatakkoord van Parijs, waarin ze een maximale temperatuurstijging van 2 graden vastlegden. Dat is een uitdaging: … Verder lezen Klimaat in Bedrijf

Lees meer

Natuurinclusief bouwen maakt iedereen gelukkig

wonen en groen zijn niet meer elkanders vijanden, maar doordringen elkander geheel Van Tijen De steden worden steeds belangrijker als leefgebied voor … Verder lezen Natuurinclusief bouwen maakt iedereen gelukkig

Lees meer

zie je geen mus meer, maak dan dat je weg komt

We kennen allemaal ‘de kanarie in de mijnen‘ *, als die dood gaat moet je maken dat je wegkomt. Nu de mussenpopulatie … Verder lezen zie je geen mus meer, maak dan dat je weg komt

Lees meer