Expedition circular

Type dienstBegeleiding / Project
Geschikt voor leeftijdenPO - Bovenbouw / VO - Onderbouw / VO - Bovenbouw
Duurin overleg

Projectweek? Leuk! Nieuwe methodes? Belangrijk. Leren over de Circulaire Economie? Moeten we doen! Als docent staat de kwaliteit en vernieuwing van het onderwijs natuurlijk op nummer één, en het liefst zou je alle goede ideeën direct oppakken. Maar tijd is ook schaars en helaas is er niet altijd genoeg van om al deze vernieuwingen direct op te pakken. Want: dat vereist onderzoek, uitwerken, project management, nieuwe materialen, eventueel extra leerkrachten… Dingen die niet altijd voorhanden zijn.

Hoe gaan we dat oplossen?

Expedition Circular, dé projectweek over Circulaire Economie (met alle 21e eeuwse skills die we daarvoor nodig hebben) die, dankzij handige en hapklare modules, te personaliseren is naar een geheel eigen Learning Journey.

Deze kun je als school helemaal zelf plannen met behulp van de tool sCoolMakers. Via deze website heb je toegang tot een groeiende database van modules, die je zelf aan elkaar kunt knopen voor jouw eigen unieke project. Liever een kant-en-klare Learning Journey? Ook die vind je online. Enneh… mocht je zelf ook een lesje willen delen: Graag! Zo vormen we samen een sterke community.

Heb je behoefte aan materiaal op basis van een eigen topic, of aan een Connector die begeleidt in de organisatie van het project? Ook dat kan, in overleg en tegen een vergoeding.

Wat zijn de voordelen?

Als docent ben je, laten we wel wezen, het liefst bezig met je leerlingen en je lessen — en niet met alle administratie eromheen. Dus hoe belangrijk je de invoering van een nieuwe methode of ander lesmateriaal ook vindt, over het algemeen is dat toch een stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

Expedition Circular en sCoolMakers bieden daar ondersteuning in, door een deel van het werk weg te nemen. Om iets nieuws te implementeren hoef je alleen maar te zoeken naar lesmateriaal dat het beste aansluit bij wat jij wilt bespreken. Zoek je een bepaalde SDG (Sustainable Development Goal)? Dat kan. Focus op één van de 4C’s (Critical Thinking, Creativity, Collaboration, Communication)? Ook die staan klaar. Zoek je iets in een specifieke taal, of voor een bepaalde leeftijd; online of wil je op pad? Alles kan.

Het bijkomende voordeel is dat, wat er binnen een project(week) gebeurt, leerlingen vaak langer en beter bijblijft. Dat maakt het een uitstekende gelegenheid om te experimenteren met content die je wel belangrijk vindt, maar op dit moment nog geen deel is van het officiële curriculum. En wat is daar beter geschikt voor dan de skills en onderwerpen van de toekomst?

Interesse?

Heb je interesse in deze dienst? Zit je nog met vragen of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem vooral contact op! Ik denk graag met je mee.
Contact opnemen

Meer weten? Bekijk deze blogs!

8 doe-het-zelf activiteiten voor op school

Werk jij op een school en wil je meer doen met groen, duurzaamheid en ‘toekomstbehendigheid‘? Dan ben je bij mij aan het … Verder lezen 8 doe-het-zelf activiteiten voor op school

Lees meer

Hoe wil jij dat de wereld er straks uitziet?

Jouw gedrevenheid om de wereld een beetje mooier te maken, deel ik. Jij bereid je voor op de toekomst van onze planeet waarop … Verder lezen Hoe wil jij dat de wereld er straks uitziet?

Lees meer

“denk niet vierkant maar denk rond”

Cafe hesp zou een goede partner zijn voor de Gemeente Amsterdam die als cirkelstad haar ambitie heeft uitgesproken om in 2025 geen afval … Verder lezen “denk niet vierkant maar denk rond”

Lees meer