energie café

Energie cafe

Type dienstBegeleiding

Wie niet blauw van de kou wil wonen en werken, betaalt zich momenteel zowat scheel aan gas en elektra. De energierekening schiet omhoog, en ook andere kosten van het levensonderhoud lopen maar op.

 

Hoe gaan we dat oplossen?

Naar het energie café kun je heen met vragen hoe je jouw huis of appartement energiezuiniger kunt maken zodat je minder geld kwijt bent aan de steeds duurdere energierekening. Geen folders of brochures krijg je daar dan in handen gedrukt, maar advies en tips op maat. 

Wat zijn de voordelen?

Hulp om energiezuiniger te wonen en de ‘energielekken’ in huis op te sporen. Via de énergie lekken loopt duurbetaalde energie weg uit je huis waardoor je het kouder in plaats van warmer krijgt. Dat zorgt ervoor dat je er met gepaste maatregelen er toch warmpjes bij kunt zitten ondanks die gepeperde rekening voor gas en elektra.

Er zijn verschillende opties:

Zwam café

Kostenindicatie: op aanvraag
Duur: 2 uur/ 1 dagdeel

Onlangs is Amstelzwam begonnen met het organiseren van ‘Zwamcafé’s‘ aan de keukentafel. Het doel van deze Zwamcafé’s is het vergroten van bewustwording en meer impact creëren om afval te voorkomen. Zo kun jij jou ecologische voetafdruk verkleinen en op een gezellige kleinschalige manier toekomstbehendig worden.

Deze Zwamcafé’s zijn niet alleen bedoeld om jou te helpen bij het bouwen van een Growkit voor in de keuken, maar ook om verspilling van grondstoffen een halt toe te roepen!

Door schimmels in een Growkit op het aanrecht te laten groeien heb je, als je koffieprut vochtig genoeg is geen extra water nodig om oesterzwammen te gaan kweken. Ook kost het geen fossiele brandstof om de producten te vervoeren. Bovendien raak je verwonderd door de ‘betoverende kringloop van de schimmel’.

Groen café

Kostenindicatie: op aanvraag
Duur: 2 uur/ 1 dagdeel

De burger heeft verstand van zijn eigen omgeving en er is geen reden zijn ( groene-) deskundigheid niet te gebruiken. De professional is in zijn eigen buurt ook burger en waarom zou die zijn professionele kennis niet inzetten?

Succes is namelijk vaak gebaseerd op al bestaande netwerken in een buurt. Als bruggenbouwer zorg ik ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. En hoe waardevoller deelname aan zelf organiserende netwerken is, hoe groter de kans dat netwerken zich sluiten en grenzen tussen gevestigde en buitenstaanders zich aanscherpen. 

Het gaat er om dat bewoners weer geïnspireerd worden over water, klimaat  en groen, en wat burgers zelf kunnen doen!

"Hij denkt in kansen en is zeer creatief"

Rudy is een gedreven milieu- en duurzaamheidprofessional met veel kennis van zaken. Hij is vooral enthousiast, een echte netwerker, denkt in kansen en zeer creatief. Lisserbroek SamenMeer mag regelmatig gebruik maken van zijn kwaliteiten, waar we hem zeer erkentelijk voor zijn.

Lily Nieuwenhuizenbewonersinitiatief Lisserbroek

Interesse?

Heb je interesse in deze dienst? Zit je nog met vragen of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem vooral contact op! Ik denk graag met je mee.
Contact opnemen

Meer weten? Bekijk deze blogs!

Energiecafé wint Henk Klein Award

Eén van mijn projecten heeft een prijs gewonnen: de Henk Klein Award. Hij werd uitgereikt door GDO – Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling. … Verder lezen Energiecafé wint Henk Klein Award

Lees meer

gasrekening omlaag door slimme hulpjes

Wie niet blauw van de kou wil wonen en werken, betaalt zich momenteel zowat scheel aan gas en elektra. De energierekening schiet … Verder lezen gasrekening omlaag door slimme hulpjes

Lees meer

Een ecosysteem in de stad

Droom jij ook van een eetbaar park of groene, natuurlijke plekken in de buurt waar kinderen kunnen spelen? Ik ontwerp eetbare (sier)tuinen, moestuinen, voedselbossen, geveltuinen, natuurspeelplekken … Verder lezen Een ecosysteem in de stad

Lees meer