Educatie deal

Type dienstAdvies / Begeleiding / Project
Geschikt voor leeftijdenVO - Onderbouw / VO - Bovenbouw
Duur6-8 weken

Bedrijven, organisaties en overheden missen vaak het contact met de nieuwe generatie werknemers en wereldburgers. Soms weten leerlingen/studenten niet de juiste branche te vinden waar ze graag voor zouden willen werken. Door een educatiedeal nemen leerlingen een opdracht van een bedrijf, organisatie of overheid aan om een oplossing te vinden voor een probleem of uitwerking van een project. Dit is win-win voor de school, de leerling maar ook het bedrijfsleven, organisaties en overheden, want hoe leuk is het om aan een echte opdracht te werken. Leerlingen/ studenten zijn super gemotiveerd en de organisatie krijgt extra handen om aan een project of opdracht te werken met een frisse blik.

Hoe gaan we dat oplossen?

Ik adviseer bedrijven en maatschappelijke organisaties op het gebied van verduurzaming en ik werkt graag samen voor een duurzame toekomst. Zo krijgt maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO) vorm.

Heb je als bedrijf een concreet vraagstuk over duurzaamheid? Wil je als bedrijf, organisatie of overheid samenwerken met een school of opleiding om innovatieve ideeën van scholieren of studenten te krijgen? Zij doen praktijkervaring op en jouw organisatie krijgt originele en vaak zeer bruikbare ideeën. Sluit dan een educatiedeal. Jouw organisatie stelt een vraag uit de praktijk, wij leggen de contacten en begeleiden het proces, de leerlingen of studenten bedenken de ideeën.

Wat zijn de voordelen?

Samenwerken met OndernemersOnderwijs en Overheid is goed voor alle partijen. De innovatiekracht in de sector wordt vergroot, onderzoek kennis wordt optimaal benut en het levert inspiratie voor werknemers en ondernemers van de toekomst.

Leerlingen worden de ambassadeurs van je bedrijf zodra ze zien waar je voor staat. Je kunt geld besparen én flink impact hebben op je omgeving door leerlingen te helpen aan stageplekken en/of onderzoeksopdrachten. Je leest er meer over op de pagina Onderwijs. Dat heeft voordelen op heel veel verschillende manieren:

  • het bespaart je geld,
  • je helpt leerlingen met een inspirerende opdracht toekomstbehendig te worden
  • het is goed voor je imago
  • je leert wat er speelt, omdat je in contact komt met andere groepen uit de samenleving dan je normaliter rechtstreeks spreekt/ziet vanuit je organisatie
  • Leerlingen denken “out of the box” en kunnen met zeer vernieuwende en frisse ideeën komen waar volwassenen nooit aan hadden gedacht.
  • Leerlingen kunnen zonder waarde oordeel de vinger op de zere plek leggen
  • Heb jij een probleem, uitdaging of opdracht die te maken heeft met innovatie, verduurzaming of vergroening van de organisatie en/of de omgeving? Laat het me weten! Dan koppel ik je aan een klas of groep(je) leerlingen. Lees ook enkele voorbeelden op de pagina Onderwijs om een idee te krijgen van de vraagstukken die ze behandeld hebben.

 

"Rudy ontzorgt je én komt met bijzondere ideeën en opdrachtgevers"

Ons technasium werkt voor de onderzoeksopdrachten met echte opdrachtgevers uit de praktijk. Omdat we niet alles zelf kunnen regelen, werken we samen met Rudy. Hij weet wat er speelt, hij weet waar ondernemers en organisaties zitten die een passende opdracht hebben. En hij ziet ook heel goed wat bij leerlingen past. Twee jaar later spraken de toenmalige brugklassers nog steeds over hun opdracht voor Café Hesp.

Wij zijn heel blij met Rudy. Hij ontzorgt de school én leerlingen hebben meer aan de opdrachten, want ze leren echt beter in de praktijk dan met leerstof uit een boek. En, ook niet onbelangrijk, leerlingen raken door deze opdrachten betrokken bij de wereld: ze worden voorbereid op problemen die nú groot zijn en later waarschijnlijk nog groter.

Werk met initiator, verbinder en inspirator Rudy samen, dat gaat jou en je leerlingen veel brengen!

Maco Combeedocent Kaj Munk technasium

Interesse?

Heb je interesse in deze dienst? Zit je nog met vragen of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem vooral contact op! Ik denk graag met je mee.
Contact opnemen

Meer weten? Bekijk deze blogs!

“denk niet vierkant maar denk rond”

Cafe hesp zou een goede partner zijn voor de Gemeente Amsterdam die als cirkelstad haar ambitie heeft uitgesproken om in 2025 geen afval … Verder lezen “denk niet vierkant maar denk rond”

Lees meer

Hoe wil jij dat de wereld er straks uitziet?

Jouw gedrevenheid om de wereld een beetje mooier te maken, deel ik. Jij bereid je voor op de toekomst van onze planeet waarop … Verder lezen Hoe wil jij dat de wereld er straks uitziet?

Lees meer

Leren dat wordt aangewakkerd door nieuwsgierigheid

Samen met Loek ben ik net vertrokken uit Nederland om op ROND reis te gaan naar Azië. Zodra we in Singapore aankomen … Verder lezen Leren dat wordt aangewakkerd door nieuwsgierigheid

Lees meer