Menu

Tijd voor bezinning

Door de pandemie worden we gedwongen tot bezinning, Alles wat we als vanzelfsprekend waren gaan beschouwen, blijkt dat ineens toch niet meer te zijn. Hiermee bedoelt ik dat je – door de thuisisolatie – meer ruimte hebt om je leven vanuit een ander perspectief te zien. Het kan je nieuwe inzichten geven, om je levensstijl te veranderen. New virus, new me!

3 april 2020

Door de pandemie worden we gedwongen tot bezinning, Alles wat we als vanzelfsprekend waren gaan beschouwen, blijkt dat ineens toch niet meer te zijn. Hiermee bedoelt ik dat je – door de thuisisolatie – meer ruimte hebt om je leven vanuit een ander perspectief te zien. Het kan je nieuwe inzichten geven, om je levensstijl te veranderen. New virus, new me!

Niet stil blijven zitten tijdens quarantaine?

Geen nood! We bieden nu onze producten en diensten ook online aan! Zo hoef je nu niet meer je growkit of oesterbroed op de fiets komen ophalen. We laten het nu ook thuis bezorgen. Misschien blijven we dit wel doen, en is dit een nieuw inzicht om meer impact te maken in deze niet duurzame wereld. Misschien bieden we straks ook nog wel online workshops aan, voor mensen die vanwege corona in isolatie zitten.

we zijn allemaal aan de beurt nu!

Ernstige ziekten en zware ongelukken troffen sommigen van ons, soms, maar nu zijn we ineens allemaal tegelijk aan de beurt: de maakbaarheid van ons leven is voor iedereen beperkt. En vanuit dat besef mogen we best wat nederiger worden, en wat voorzichtiger vooruit kijken. Misschien moeten er een paar dingen anders in de toekomst?

We moeten dankbaar zijn

We waren een beetje verwend geraakt met zijn allen. De impulsen die we hadden konden vaak zonder veel moeite worden omgezet in actie. We bedachten op donderdag dat we op vrijdag een weekend naar New York wilden vliegen. En het kon. Nu worden we vrij onverwacht met een klap geconfronteerd met een prijs die aan onze levensstijl blijkt te hangen. Wat rest is dankbaarheid. Niet de frustratie over alles wat misschien niet meer zo makkelijk kan, maar dank voor al die jaren dat we onbekommerd hebben mogen genieten. Genieten blijft mogelijk, altijd, maar misschien is iets meer bewustzijn over hoe goed we het nog altijd hebben wel zinnig. Ondanks, en dus ook dankzij dat virus…

Amstelzwam maakt gebruik van beeldbellen en samen gebruiken we de tijd om te innoveren

Crisis biedt kansen

Je kunt kijken naar alles wat niet meer kan, maar tegelijkertijd stimuleert deze situatie creativiteit en ondernemerschap. Wat kan er nog wel? Of ‘in plaats van’? Onbekommerd en onbeperkt reizen is misschien verleden tijd! Online werken en beeldbellen krijgen onverwachte impulsen.

lagere CO2 uitstoot


De luchtvervuiling in China is afgenomen, blijkt uit satellietbeelden van NASA. Kolencentrales produceren minder energie en autofabrieken liggen stil, waardoor de Chinese CO2-uitstoot met 25 procent is gedaald. “Om een indruk te geven: dat is ongeveer de totale CO2-uitstoot van Nederland, per jaar,” laat een energiedeskundige weten aan RTL Nieuws. De wereldwijde uitstoot is gedaald met 6 procent. Die wereldwijde daling komt mede doordat het vliegverkeer stil ligt: KLM schrapte namelijk bijna 90 procent van de geplande vluchten.

dicht bij je natuur komen

En dan heb je ook nog eens meer tijd om je zelf opnieuw uit te vinden als alles wat je deed in eens is stil gevallen. Zo vraag ik en mijn partner ons nu af of we nog wel in de randstad willen wonen. We hebben een hond, Tybo waar we veel plezier mee beleven en als het even kan zijn we in de natuur met hem. Dus wie weet schrijf ik mijn volgende blog uit uit de bossen van Winterswijk 🙂 Iedereen, blijf gezond en steek elkaar een hart onder de riem!

< Terug naar blogs
Deel dit artikel

Ook enthousiast over een Groene School?

Neem contact met me op! Dan kijken we waar je wensen & grenzen liggen. De mogelijkheden zijn eindeloos – ik help je te kiezen.