Menu

Begeleiding Growwizzkid

Leerlingen weten niet meer waar het voedsel vandaan komt, en eten ongezond. Leerlingen worden enthousiast gemaakt voor Natuur en techniek en innovatie.

Zó gaan we dat oplossen

Met het vakoverstijgende programma GrowWizzKid worden leerlingen enthousiast gemaakt voor natuur, techniek, aardrijkskunde en innovatie. Met de herkomst van gezonde voeding als basis, het zelf bezig zijn met gewassen op te kweken, te observeren en te verwerken worden leerlingen betrokken bij een veelheid aan onderwerpen en thema’s.

Door leerlingen doorlopend en over de verschillende leerjaren heen, in contact te brengen met de herkomst van voedsel, leren ze weer waar ons eten vandaan komt. Dit resulteert in een gezondere houding ten aanzien van voeding en leefstijl.

Wat zijn de voordelen?

Het is leuk, leerzaam en kinderen kunnen zo op een speelse manier voor hun planten zorgen en werken aan een gezonde school.

Dit zeggen anderen over De Groene Docent

Anneke Slegers

Voormalig directeur Bikube, Amsterdam

“De kinderen én moeders wilden veel meer buitenlessen”

Rudy zocht een groep om buitenactiviteiten mee te doen voor zijn opleiding en kwam bij mij uit, bij Bikube. Bikube is Deens voor bijenkorf; het was een kantoortijdenschool met opvang voor en na schooltijden. Inmiddels bestaat die niet meer. Het was al een groene school; we hadden bijvoorbeeld een Robin Hood-bos. Zijn manier van werken is de toekomst! Het is strontvervelend voor kinderen om op school te zitten. Veel kinderen vinden school stom. Maar buiten kan je kinderen enorm inspireren. Nadeel is alleen: leerkrachten zijn inflexibel en houden vast aan hokjes. Alles is zwaar en ingewikkeld voor ze. Ik zou Forestschool en andere buitenlessen zeker aanbevelen. Het is verfrissend om kinderen de natuurlessen op een heel andere manier te laten beleven.
Anja Holtkamp

Leerkracht groep 7

“De kinderen hebben het nog steeds over Rudy’s lessen”

De kinderen waren zó enthousiast, dat ze aan de volgende groep al hadden verteld hoe leuk het was en wat ze allemaal zouden gaan doen. Deze groep vroeg dan ook ongeduldig: “Juf, wanneer gaan we naar het bos?!” Ik raad Rudy zéker aan bij andere leerkrachten. Hij is enthousiast, heeft affiniteit met kinderen en weet veel. Hij staat open voor ideeën, samenwerking en terugkoppeling. Wat wil je nog meer?
Maco Combee

Docent Kaj Munk Technasium

“Rudy ontzorgt je én komt met bijzondere ideeën en opdrachtgevers”

Ons technasium werkt voor de onderzoeksopdrachten met echte opdrachtgevers uit de praktijk. Omdat we niet alles zelf kunnen regelen, werken we samen met Rudy. Hij weet wat er speelt, hij weet waar ondernemers en organisaties zitten die een passende opdracht hebben. En hij ziet ook heel goed wat bij leerlingen past. Twee jaar later spraken de toenmalige brugklassers nog steeds over hun opdracht voor Café Hesp. Werk met initiator, verbinder en inspirator Rudy samen, dat gaat jou en je leerlingen veel brengen!
Keelin O'Connor

Directrice NatuurWijs

“Met Rudy boek je snel resultaat”

Rudy is een gedreven en gepassioneerde natuur- en milieuprofessional met jaren ervaring. Rudy is sinds een aantal jaren tevens NatuurWijzer en daar zijn niet alleen wij, maar vooral de kinderen die hij begeleidt tijdens de NatuurWijs dagen heel blij mee! Hij weet als geen ander de kinderen te enthousiasmeren en te stimuleren om de natuur te beleven met al hun zintuigen. Rudy staat er om bekend dat als hij ergens voor gaat dat hij snel resultaat bereikt. Wij hopen nu, samen met Rudy, een nieuwe NatuurWijs locatie op te zetten in Zuid-Limburg - gaat vast goed komen!
Ida Hendricks

Directrice Growwizzkid

“Rudy is een bevlogen catalysator op een school”

Rudy heb ik leren kennen als een gepassioneerd persoon die staat voor duurzaamheid. Met zijn uitgebreide kennis van natuur, planten, kringlopen en zoveel meer, is het voor hem makkelijk om theoretische onderwerpen op praktische wijze uit te laten werken en zodoende kinderen en volwassenen te betrekken bij een meer toekomstbestendige samenleving. Rudy is ambassadeur voor het GrowWizzKid programma in Limburg.

Hebben jullie interesse?

Neem contact met me op! Dan kijken we waar je wensen & grenzen liggen. De mogelijkheden zijn eindeloos – ik help je te kiezen.

Gratis tips voor scholen!

Werk jij op een school en wil je meer doen met groen, duurzaamheid en toekomstbehendigheid? Dan zijn deze tips voor jou!