Zelf een moestuin beginnen is geen heel gekke gedachte, maar heb je er ooit aan gedacht je eigen paddenstoelen te kweken? Paddenstoelen zijn een lekker onderdeel van verschillende gerechten. Hoe makkelijk zou het zijn als je deze verser dan vers uit je eigen achtertuin kunt halen? Tijdens deze gastles van een dagdeel leer je zelf oesterzwammen kweken. Dit kan gemakkelijk en snel. Binnen een paar maanden sta jij misschien al wel je eerste oesterzwammen te oogsten!

een paddenstoelen kwekerij maken

Nederland is een echt paddenstoelen land. Het klimaat is optimaal en de paddenstoelen werken samen met de bomen in de bossen. Het is wel een kunst om de eetbare te weten en te vinden tussen alle minder eetbare of zelfs giftige soorten. Het is veel makkelijker om je eigen paddenstoelen te telen. Op een natuurlijke manier, zoals in het bos. Dat kan op hout, of houtsnippers op de bodem, en er zijn nog andere manieren.

Enten in de praktijk

In de gastles ‘eetbaar hout voor beginners’ leer je hoe makkelijk het is om oesterzwammen te kweken op houtstammen. Deze teelt van eetbare paddenstoelen noemen we ‘enten’. Verder leer je welke functies de paddenstoelen in de natuur vervullen, welke eetbare paddenstoelen er zijn, en op wat voor ondergrond  zij groeien.Aan het eind van de cursus neem jij ook een geënt stammetje hout mee naar huis, voor op het balkon of in de (gevel-)tuin. Je krijgt je eigen stammetje mee naar huis dat je zelf geënt hebt! Je krijgt je eigen stammetje mee naar huis dat je zelf geënt hebt! Uiteraard krijg je ook heerlijke paddenstoelen te proeven om de smaak goed te pakken te krijgen 😉

Meldt je aan

Als je een klas met kinderen bij elkaar hebt, maak dan een afspraak hoe we de cursus gaan opzetten. We kunnen namelijk tijdens de cursus ook concreet aan een paddenstoelen op locatie kwekerij gaan werken!

Button ‘Ja, ik wil een gesprek’ onderwijs: Ja, ik wil een gesprek

.