Wist je dat de meeste koffie thuis wordt gedronken? Maar liefst 70%. Dat is een heleboel koffie restjes in de Nederlandse huizen. Daarom heeft Rotterzwam de growkit ontwikkeld, zodat jij jouw eigen koffie restjes om kan zetten naar oesterzwammen. Gewoon op je eigen aanrecht. De missie van Rotterzwam is dan ook: alle Nederlanders #aanrechtagrariers.

Rotterzwams oesterzwammen groeien op lokaal koffiedik van Rotterdam

Het mooie is dat je de growkit elke keer weer opnieuw kan opstarten zonder dat je nieuw broed nodig hebt. Het is nadrukkelijk geen wegwerpproduct. Zo kan je doorlopend je eigen koffiedik omzetten in paddenstoelen!

Als je aanrechtagrariër wordt, dan zet jij een eerste stap op weg naar een afvalloze wereld! Vanaf dat moment lever jij een belangrijke bijdrage aan afvalvermindering. Immers: je gooit je koffiedik niet meer weg, maar gebruikt het om zwammen op te kweken.

Op naar het aanrecht!

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met deze duurzame innovatie? Wil je NU al iets gaan doen? Dat kan! Je kunt vandaag nog beginnen als aanrechtagrariër. Er is een grote kans dat ik je vandaag al een workshop kan aanbieden. Ik doe dat voor groepen op locatie en voor individuenbij mij thuis bij mij in mijn eigen paddenstoelendomein.

Meld je aan voor een workshop en geef aan wanneer en hoe laat jij de training van een uur wilt komen volgen. Neem wel een emmer met deksel mee die je een tweede leven gaat geven als grow-kit.

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen
In de originele kleedruimte van zwembad ‘Tropicana’ waar Rotterzwam de oesterzwammen kweekt