Wist je dat de meeste koffie thuis wordt gedronken? Maar liefst 70%. Dat is een heleboel koffie restjes in de Nederlandse huizen. Daarom heeft Rotterzwam de growkit ontwikkeld, zodat jij jouw eigen koffie restjes om kan zetten naar oesterzwammen. Gewoon op je eigen aanrecht. De missie van Rotterzwam is dan ook; alle Nederlanders #aanrechtagrariërs.

Rotterzwams oesterzwammen groeien op lokaal koffiedik van Rotterdam

Het mooie. Je kan je growkit elke keer weer opnieuw opstarten zonder dat je nieuw broed nodig hebt. Het is nadrukkelijk geen wegwerpproduct. Zo kan je doorlopend je eigen koffie kliekjes omzetten in paddenstoelen.

Als je aanrechtagrariër wordt, dan zet jij een eerste stap op weg naar een afvalloze wereld! Vanaf dat moment lever jij een belangrijke bijdrage aan afvalvermindering. Immers: je gooit je koffiedik niet meer weg, maar gebruikt het om zwammen op te kweken.

Schimmels zijn multi-inzetbaar, zéker in de Bio-Based Economy

kom naar mijn aanrecht

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met deze duurzame innovatie? Wil je NU al iets gaan doen? Dat kan! Je kunt vandaag nog beginnen als aanrecht agrariër of urban-farmer. Een grote kans dat ik je vandaag al een workshop kan aanbieden. Ik doe dat thuis bij mij in mijn eigen paddenstoelen domein. Meld je aan voor een workshop en geef aan wanneer en hoe laat jij de training van een uur wilt komen volgen. Neem wel een emmer met deksel mee die je een tweede leven gaat geven als grow-kit.

in de originele kleedruimte van zwembad ‘Tropicano’ waar Rotterzwam de oesterzwammen kweekt

kom in actie en doe mee met Amstelzwam

Samen met ons kun je starten als aanrecht agrariër door het kweken van je eigen oesterzwammen op koffieprut. Op deze manier is koffieprut geen afval meer, maar een grondstof voor o.a. voedsel en compost. Helemaal puur dus. Meld je hier aan om lid te worden van het Mycelium-netwerk Amstelzwam en download alvast het stappenplan.

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen