de stilte der natuur heeft veel geluiden

Henriette Roland Holst

Spirit of Nature is een begeleide intuïtieve ervaring in de natuur. Het uitgangspunt van Spirit of Nature is dat wij mensen deel uitmaken van de natuur. Dat deelgenoot zijn ervaar je via al je zintuigen, door middel van je kennis over de natuur, door jezelf te spiegelen aan de natuur en door op diep niveau in communicatie te zijn met de natuur. De natuur is veel meer dan een decor waarin een wandeling of activiteit plaatsvindt: het gaat over een diepe verbondenheid en communicatie in en met de natuur. Hierdoor word je aangeraakt in je eigen kern, je eigen natuur. Dit vraagt om gelijkwaardigheid en wederkerigheid van jouw innerlijke natuur in en met de natuur.

Spirit of Nature Gids

Ik ben Spirit of Nature-gids en wandelen met groepen in de allermooiste natuurgebieden die Nederland rijk is. Zo’n intuïtieve wandeling kan een thema hebben, bijvoorbeeld gekoppeld aan het jaargetijde of het natuurgebied. Kenmerkend is dat je tijdens een wandeling kan ervaren hoe je deel uitmaakt van de natuur die je omgeeft. Er vindt een uitwisseling plaats, wederkerigheid noemen we dat. Jij ontvangt bijvoorbeeld iets als innerlijke rust, een diepe verbinding met Aarde, een prachtig vergezicht. De ontmoeting met een dier raakt je, of je word je bewust van een persoonlijk inzicht. En wellicht wil je iets teruggeven, bijvoorbeeld in de vorm van aandacht, dankbaarheid of oog voor schoonheid. 

het venster naar de hemel

 

wat is het precies?

Op welke manieren jij een boom tegemoet kunt treden, wat het fluiten van de vogels of een voorbij trekkende wolk jou te zeggen heeft, en hoe onze gezondheid en ons welzijn beïnvloed worden door aanwezig te zijn in de natuur… Daar gaat de wandeling over.En je leert zonder oordeel te kijken en te luisteren naar de omgeving en naar je eigen gedachten.Als gids draag ik werkvormen aan waarbij je jouw verlangen naar natuur kunt onderzoeken en je kunt opladen door haar kracht.

Amsterdamse Waterleiding Duinen

Start: 10.30 verzamelen bij restaurant De Duinrand naast de ingang aan de Zandvoortse laan 130, Zandvoort. Daar heb je nog even tijd om wat te drinken . We starten stipt om 11 uur en zijn rond 15.30 terug.

Meenemen: drinken, lunch, versnapering, thermoskan met warme drank.
Zorg voor warme comfortabele kleding in meerdere lagen en regenkleding.
We lopen geen lange afstanden, we hebben een rustig tempo en gaan regelmatig even ergens zitten om de natuur op ons in te laten werken of om ervaringen te delen. We zetten mobiels uit en nemen sporadisch foto’s (hoe meer je je op de natuur rechtstreeks richt, hoe meer je opvangt).

Kosten: € 20 per persoon als je van te voren per bank betaalt.
Dit bedrag is inclusief entree, exclusief parkeergeld en consumpties

Graag wil ik je uitnodigen om samen met mij en je collega’s of  vrienden of familie een Spirit of Nature wandeling te maken. Maak een afspraak om te kijken wat ik voor je kan betekenen of kijk op de website van Spirit of Nature voor een geplande wandeling!

 

Hulp nodig?

Zoek jij ook een toekomstbehendige oplossing voor je onderneming, organisatie of onderwijsinstelling of woonwijk? Neem dan contact op voor een gesprek, waarin we bespreken hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen