ik vindt het leuk in de natuur en ik kan nu zelf een vlot bouwen

Noa

Ben je tussen de 8-12 jaar oud en wil jij je groene vingers uit de mouwen steken?

Nuts betekend: ‘het benutten van de natuur‘. Je leert dus tijdens de Nuts Natuurclub het benutten van de natuur ik je eigen buurt. De club kan van start gaan als jij 8 tot max 12 buurtkinderen bij elkaar hebt gevonden en een plek waar we samen kunnen komen.

kinderen van de Nuts Natuurclub planten een walnoot in hun buurt zodat de buurt toekomstbestendig wordt

Wij maken verschillende duurzame systemen die je thuis kunnen uitproberen en testen.

  • We maken o.a. een wormenhotel om je eigen Groene, Fruit en Etensresten ( G.F.E.) te composteren, maar ook een oesterzwammen grow-kit, waarbij je koffieresten gaat inzetten om je eigen oesterzwammen te kweken.
  • We maken een mini-bos die past in een 10 liter emmer die je zelf gaat zoeken bij het afval. Zo draag je bij aan een hogere biodiversiteit bij jou in de straat of het schoolplein.
  • We maken ook zaadbommen  waarbij we aarde, klei, compost en bijenzaden gaan mengen tot een zaadbom. Je vult een eierdoos vol met zaadbommen en samen gaan we de buurt vergroenen en bij-vriendelijk maken.
  • Ook maak je kennis met E.M, dat staat voor effectieve Micro-organismen. Ik laat je een glaasje E.M. proeven dat goed is voor je darmflora. Dan gaan we aan de slag met het maken van E.M-kleiballen van klei, humus, zoetstof en E.MDeze kleiballen laten we een tijdje groeien en dan gooien we ze in het oppervlakte water in de buurt van de school.  Zo wordt het oppervlakte water weer schoon en hebben we minder kans op algenbloei. We blijven dit natuurlijk onderzoeken en meten.
  • Je maakt ook een Bokashi, dat is een systeem waar de biologische restafval in kan en dit ga je fermenteren met E.M.. Ook dit systeem gaan mee naar huis om uit te testen.  Dit levert mooie mest op om de buurttuin en de bodem van Amsterdam weer te verbeteren. Binnen een jaar heb je het dubbele aantal bodemdieren en groeien je planten tot in de hemel.
  • Ook gaan we ook een geveltuin of boom tuintje aanleggen. Hiervoor gaan we toestemming vragen bij de gemeente om een aantal tegels langs de muur van jouw woning weg te halen en hiervoor een geveltuintje aan te leggen. Je gaat samen met mij de keuze maken welke planten hier voor gebruikt kunnen worden. en een duurzame energie installatie.
  • Met de Placemaking Game op het schoolplein en de buurt gaan we ‘Power of 10 ‘ onderzoeken. Zo maken we een plan voor een florissante buurt. Hiervoor nodigen we de buurt en bestuurders uit om naar ons plan te luisteren. Natuurlijk proberen we ook daadwerkelijk dingen voor elkaar te krijgen om het te realiseren.

Door “toekomstbehendig” te worden en de natuur te benutten zoals zelf voedsel verbouwen, bouwen met natuurlijke materialen, leven zonder afval, kweken van eigen planten en duurzame energie opwekken.

Jij maakt de eerste stap

Als jij een groep kinderen bij elkaar heb, ga ik op zoek naar financiering  voor de hele cursus. Je school kan natuurlijk ook meedoen. Dan organiseren we een Nuts Natuurclub bij jullie op school met de hele klas. Meld je aan of vraag een gesprek aan bij mij.

kinderen maken kennis met de bokashi en E.M.

‘wordt toekomstbehendig’

Door “toekomstbehendig” te worden en de natuur te benutten zoals zelf voedsel verbouwen, bouwen met natuurlijke materialen, leven zonder afval, kweken van eigen planten en duurzame energie opwekken.

Enkele activiteiten bij de NUTS-Natuurclub:
je gaat je eigen voedsel verbouwen (eetbaar hout)
je maakt een onderkomen voor de dieren
je maakt een wormenhotel
je word aanrechtagrariër
je gaat een toekomst bos maken
je gaat zelf duurzame energie opwekken en benutten
je gaat iets Úpcyclen’
je gaat het buitenwater schoonmaken met E.M. of je maakt een Bokashi

 

ik vond het leuk om brood te bakken en in de natuur te spelen

Eva

kinderen gaan op in de natuur

Doe de groene veranderbril op en creëer nieuwe energie in de buurt

Zodra jij een groep kinderen bij elkaar hebt en een locatie kan ik aan de slag. We kunnen samen kijken hoe we de financiering kunnen regelen. Samen maken we de buurt toekomstbehendig Meld je aan!

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om je leerlingen of studenten toekomstbehendig te maken? Neem contact op voor een gratis gesprek, dan bespreken we wat je precies nodig hebt.
Gratis gesprek aanvragen