Doe meer met groen, duurzaamheid en toekomstbehendigheid. Realiseer ‘onhaalbare’ dromen voor een groene, duurzame, vitale en socialere wijk. Word een groene voortrekker en creëer je eigen paradijs, met en in jouw wijk. Werk samen en  creëer maatschappelijke impact.

De_Ark

Je wijk is ongezellig. Er is weinig groen, er is geen sfeer. Geen samenhang, weinig contact tussen buren, weinig aandacht en betrokkenheid bij de buurt. Wat je geen aandacht geeft, groeit niet en vervalt. De buurt vervuilt, er komt steeds meer zwerfafval. Dat geldt voor het groen in de wijk, voor de sociale cohesie en de bewoonbaarheid in het algemeen

Je merkt dat de wijk geïsoleerd raakt en dat bewoners weg trekken. Er komt leegstand, huizen en winkels raken in verval. Misschien volgt binnenkort de sloophamer

Dat hoeft niet zo te zijn!

Het kan ook anders. Hoe zou het zijn als jouw wijk weer gezellig wordt? Met veel groen en met bewoners die samen leuke dingen doen, voor henzelf én het milieu? Grote kans dat jouw wijk ook nog eens hét voorbeeld wordt van de stad; dat je andere wijken en buurten inspireert om ook aan de slag te gaan om de wijk prettig bewoonbaar te maken.

Daar kan ik je bij helpen. Mijn integrale aanpak heeft verschillende voordelen:

  • iedereen doet mee en allerlei partijen werken samen
  • eindresultaat met concrete voorzieningen om milieubewust te handelen (van prullenbakken tot wegomleggingen of een voedselbos aanleggen)
  • het resultaat én het traject ernaartoe leveren plezier en levensvreugde op
  • je buurt wordt dynamisch, komt op de kaart; mensen willen er graag zijn (sociale innovatie)
  • slechtlopende bedrijven gaan weer beter draaien, horeca gaat vooruit
  • mensen halen voedsel uit de buurt; de wijk wordt zelfvoorzienend

Kortom: iedereen wordt beter van jouw buurtinitiatief. En wat je doet, is ook nog eens goed voor de wereld.

De voordelen van jouw buurt innoveren

Tijd en energie investeren om je wijk duurzaam te maken, levert je niet alleen levensvreugde op, maar ook keiharde pecunia. Sterker nog: je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet. Ik zie vaak dat mensen geld laten liggen door niet te investeren in bijv. een voedselbos, zonnepanelen, water hergebruiken of afval gebruiken als tuingrondstof. Dat is niet het enige, er zijn nog meer voordelen:

  • je leefomgeving wordt veel aangenamer; je hebt minder tot geen stress meer
  • je bent zelfvoorzienend in voedsel, energie, water en grondstoffen
  • de buurt scoort hoger; bedrijven willen daar starten, er is geen leegstand meer. Je huis wordt meer waard

Dus: goed voor je portemonnee, goed voor je gezondheid, goed voor de wereld.

"Hij denkt in kansen en is zeer creatief"

Rudy is een gedreven milieu- en duurzaamheidprofessional met veel kennis van zaken. Hij is vooral enthousiast, een echte netwerker, denkt in kansen en zeer creatief. Lisserbroek SamenMeer mag regelmatig gebruik maken van zijn kwaliteiten, waar we hem zeer erkentelijk voor zijn.

Lily Nieuwenhuizenbewonersinitiatief Lisserbroek

Hulp nodig?

Heb jij een leuk idee om je wijk te veraangenamen, maar weet je nog niet hoe? Of heb je wel de wens om je buurt leefbaarder te maken, maar heb je nog geen concreet resultaat voor ogen? Vraag dan een gratis gesprek aan, waarin we verkennen wat je wensen zijn en hoe ik je kan helpen.
Gratis gesprek aanvragen

Deel de 17 doelen

Het gaat niet goed met de wereld en de mens als we blijven doen wat we altijd gedaan hebben. Wat kun jij je als individu dan machteloos voelen.  Maar ieder van ons kan een verandering aanbrengen in onszelf en in onze samenleving. Deel de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s)! Meer weten? Lees er hier meer over.

Of kom zelf in actie!

Natuurlijk zijn er genoeg dingen waar je zelf direct mee aan de slag kan om jouw buurt te verduurzamen! Wat dacht je hiervan?

Door onderzoek kom je verder

Ik bedoel niet onderzoek als in een laboratorium een reeks proefjes doen, maar een onderzoekende houding aannemen. Altijd en overal.

Want door te onderzoeken wat de problemen zijn waar de wereld mee kampt, vind je creatieve oplossingen waar heel veel partijen baat bij hebben. De wereld, het milieu, maar bijvoorbeeld ook bedrijven, buurten, overheden, burgers en onderwijsinstellingen.

Problemen oplossen op een manier die zo veel mogelijk impact heeft – dat is hoe ik werk en hoe ik anderen leer denken en werken.
Lees hier verder over onderzoek

Nog wat extra inspiratie? Lees de blogs!

Een tuin vol leven


In het boek; “Wilde planten in eigen tuin” van Martin Stevens en Marlies Huijzer zie je hoe je zo’n eigen stukje natuur maakt met tips hoe je dat kunt aanpakken en met een overvloed aan prachtige soortenwilde planten om uit te kiezen. Kijk welke planten je in jouw tuin of bakken wilt hebben en welke en welke daar waarschijnlijk volop gaan bloeien, want dat hangt af natuurlijk ook af van de grondsoort en de hoeveelheid zonlicht op die plek. Maak stap voor stap je eigen oase voor dieren en mensen, een tuin vol leven!